Събитийният формат Нощ на историите се завръща след една година

...
Събитийният формат Нощ на историите се завръща след една година
Коментари Харесай

Нощ на историите се завръща с Милица Гладнишка

Събитийният формат " Нощ на историите " се завръща след една година пауза и дава обещание да помним дълго историите, които ще чуем на 14 април 2022 година в Sofia Live Club. Защото в ролята на разказвача влиза неуморимата хала на театъра и музикалната сцена Милица Гладнишка.

 

" Ако знаех... дали щях да... " е тематиката, която самата Милица Гладнишка си е избрала за присъединяване си в " Нощ на историите ". Отговорите ще научите на 14 април, а местоположението Sofia Live Club, известна с концертите си онлайн, по никакъв начин не е инцидентна - тъй като събитието дава обещание и любопитни персонални истории, и музикални осъществявания. Фестивалното събитие " Нощ на историите ” се организира в следния формат - известни персони описват свои персонални, фамилни или родови истории. Първото издание на " Нощ на историите " се случи в София през май 2019 година с присъединяване на известни поети и писатели.

 

През септември 2019 година " Нощ на историите ” гостува в Пловдив като част от формалната стратегия на Пловдив 2019 – Европейска столица на културата. През септември 2020 година изданието на " Нощ на историите ” с поддръжката на Столична стратегия " Култура ” беше отдадено на София. Преди да чуете нечуваните персонални истории от живота на Милица Гладнишка, да си напомним повече за нея. Тя е българска актриса и джаз певица. Родена е в София. Завърша НАТФИЗ " Кр. Сарафов " със компетентност " Актьорско майсторство за куклен спектакъл " в класа на Пламен Кьорленски. Паралелно с театралната академия учи оперно пеене при Рени Пенкова,  взема курсове по джаз пеене в Лондон и майсторски клас при известния джазмен Милчо Левиев.

 

Участник е в първия сезон на тв шоуто " Като две капки вода ", а във втория му сезон става част от журито. Участвала е и в телевизионните сериали " Етажна благосъстоятелност " и " Полицаите от края на града ". Заедно с пианиста Васил Спасов, тромпетиста Михаил Йосифов и неговите музиканти имат непрекъснат план, наименуван " Дивото зове ", с който постоянно свирят по клубове из страната.

 

Милица Гладнишка взе участие и в група " Булгара ". Има няколко записани песни, измежду които са " Сънища ", " Чужда сянка ", " Завръщане " с създател Деси Софранова, " Искаш " с създатели Милица Гладнишка и Иван Велчев. Занимава се и с озвучаване на филми и сериали. През 2017 година е номинирана за премията " Икар " в категория " Златен глас " (актриса) за ролята на Тюлип в дублажа на " Щъркели ". Има и две номинации за театрална музика за премиите " Икар " и " Аскеер ".
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР