Събитията това лято в Бургас са толкова разнообразни, че сме

...
Събитията това лято в Бургас са толкова разнообразни, че сме
Коментари Харесай

Ако сте в Бургас този уикенд - ето какво ви очаква

Събитията това лято в Бургас са толкоз разнородни, че сме сигурни, че към този момент сте прекарали там най-малко един летен уикенд.  

А в случай че сте там тази събота и неделя - ето какво ви чака.  

 Burgas Skate Оpen

На 18, 19 и 20 август Бургас за следващ път ще е хазаин на единственото интернационално скейт съревнование в България. В идното 9-то издание на Burgas Skate Open ще се включат майстори на дъската от България, Румъния, Сърбия, Гърция, Аржентина, Швеция, Италия, Испания, Англия, Нидерландия, Колумбия и Бразилия. Организатори на събитието са Сдружение „ Скейт Клуб Сливен “ и Amnesia Skate Shop по план.  

В първия ден на събитието, сред 16.00 и 20.00 часа, на площад „ Тройката “ най-хубавите майстори и бъдещи такива ще спрат дъха на публиката със своите каскади и трикове. Атрактивните осъществявания ще се състоят на специфични скейтборд уреди, част от които са особено направени за тазгодишното съревнование от „ Gerasim skatepark “. Уредите се подаряват на града и ще останат за трайно прилагане от бургаските фенове и майстори на дъската. Следващите два дни, събота и неделя, са непокътнати за същинското скейт съревнование, което ще се организира в най-модерния у нас Скейт парк „ Изгрев “.  

Акцент в програмата на 19 август ще бъде осъществяването на Неманя Радичевич. Той е WCMX състезател с увреждания от Сърбия. Неманя ще извърши рискови каскади и трикове със особено приспособена за задачата инвалидна количка - WCMX стол. WCMX е спорт и значи Мотокрос за инвалидни колички. Известен е още като „ каране на кънки “ в инвалидна количка. Тазгодишното издание на Burgas Skate Open още веднъж ще има и съпътстващи културни събития.

Teen Boom Fest 2023

Любимите артисти, инфлуенсъри, артисти, влогъри и тиктокъри на новото потомство ще ви чакат за поредна година на Морска гара.  „ Елате на най-мащабните почитател срещи в България и на най-вълнуващия концерт, с цел да се забавляваме дружно на 19 и 20- август, от 16.00 часа! Ще бъде епично! “, споделят уредниците на най-мащабното събитие от сходен темперамент.

Четвъртото издание на най-голямата младежка демонстрация TEEN BOOM FEST’23 организира огромна акция против насилието и експанзията във всичките им форми. Инициативата е ориентирана към предварителна защита на експанзията, основаване на сигурна среда, образуване на просвета на другарство измежду малолетните и малолетните без принуждение и без потребление на езика на омразата. Основната цел е посредством позитивни послания да бъде спрян физическият и душевен тормоз измежду подрастващите и да бъде предизвикана позитивната сила в тях. Кой ще бъде там - вижте тук!

Изложбата " Египетски приказки "

Над 100 неповторими предмета от Египет, реплики на оригиналите, ще бъдат показани на галерия в Бургас, оповестиха от пресцентъра на локалната община. Изложбата " Египетски приказки " ще бъде открита през днешния ден, от 19:00 часа, в зала " Черноморие " в Конгресния център в града.  

Сред експонатите е Розетският камък, спомогнал на археолози за разгадаването на египетската йероглифна книжовност, показаха от общината. Изложбата ще гостува в града до 19 септември. Организаторите на събитието ще посрещат посетителите и ще описват детайлности за вековната история на античната египетска цивилизация. 

 

Приключението на " Египетски приказки " в Бургас стартира. От няколко месеца работя в екипа на Antika Balkans, които в...
Posted by Гергана Стоянова / Gergana Stoyanova on Monday, 14 August 2023
 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР