Знаем, че сънят е най-доброто възстановяване както за физиката, така

...
Знаем, че сънят е най-доброто възстановяване както за физиката, така
Коментари Харесай

20 минути ходене - най-добрата тренировка за мозъка

Знаем, че сънят е най-хубавото възобновяване както за физиката, по този начин и за мозъка. Но от време на време мозъкът ни се нуждае и от спомагателна загрявка, с цел да си подсигуряваме оптимално положително показване, изключително в случай че работата ни е обвързвана с умствена активност. И тук още веднъж на помощ идва различен наш правилен съдружник - ходенето.
Прочетете още
Тази лека физическа интензивност, която наложително би трябвало да участва в всекидневието ни, е в действителност добра подготовка и за мозъка. И единствено 20 минути са ни задоволителни, с цел да демонстрираме по-късно по-добри умения във възприемането и запаметяването на нова информация. Това се потвърждава от няколко нови изследвания в сферата на неврологията.

Не е загадка, че едни от най-великите умове на всички времена, както и на сегашното ни, са запалени почитатели на ходенето. Тук визираме и персони като Марк Зукърбърг и Бил Гейтс, потвърдили на всички, че имат огромен мисловен капацитет и могат да взимат верните решения, с които да вървят единствено напред.

И явно те се възползват от потвърдените изгоди на ходенето, измежду които е положителното въздействие върху тези елементи от мозъка, които дават отговор точно за взимането на решения, ръководство на напрежението и обмисляне. Освен това този вид физическа интензивност оказва помощ за разрушаването на умствени блокади, подкрепя творчеството и раждането на нови хрумвания.

Още през 2009 година учени от Университета на Илинойс потвърждават, че ходенето оказва помощ за по-добри резултати на проби по четене. С електроенцефалография се открива доста нараснала мозъчна активност. В Станфордския университет пък потвърждават, че можем да родим доста по-креативни хрумвания, в случай че размишляваме над тях, до момента в който вървим, а не до момента в който седим - и това се вижда при 80% от хората, разяснява Daily Mail.

Така че към всички многочислени изгоди от постоянното вървене, за които сме говорили нееднократно, можем да прибавим още една, не по-малко значима - то ни оказва помощ да отключим целия си креативен капацитет и да бъдем най-хубавата си версия, без значение от провокациите на деня. А най-хубавото е, че ни би трябвало в действителност малко - едвам 20 минути на ден.

 

 

 

Източник: lifestyle.bg

Снимка: iStock 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР