Още докато е бил в ареста, бившият полицай Венцислав Караджов

...
Още докато е бил в ареста, бившият полицай Венцислав Караджов
Коментари Харесай

След убийството на родителите си и доживотната присъда, Караджов няма какво да губи

Още до момента в който е бил в ареста, някогашният служител на реда Венцислав Караджов неколкократно е заявявал, че той в пандиза няма да лежи. Днес, в деня, в който Върховен касационен съд дефинитивно удостовери доживотната му присъда, той сподели, че е решен на всичко, с цел да извърши заканата си. Преди 8 години той умъртви родителите си Божура и Цветан след спор за фамилния парцел. Последва дълъг правосъден развой, в който Караджов не спираше да твърди, че е почтен. Разследването обаче откри огромен брой доказателства, както и сериозен претекст. Заради приключване на процесуалните периоди за ареста му, преди година съдът промени мярката му за неотклонение и той бе освободен с проследяваща гривна. 
Прочетете още
Опасенията бяха, че макар гривната, той може да се опита да напусне страната и да избяга от правораздаването, само че това не се случи. Днес обаче Караджов изправи някогашните си сътрудници от полицията пред голямо предизвикателство. Той отхвърли да напусне дома си с цел да бъде отведен в ареста от правосъдна защита и се барикадира в къщата на ул. " София ", където бе и лобното място на родителите му. 

Първа за желанията му схванала адвокатката му Зоя Тошкова. Тя бе негов бранител през цялото време и направи всичко допустимо, с цел да опровергае доказателствата против него. След като му съобщила за окончателното решение на Върховен касационен съд, той й благодарил за положените старания, само че декларирал изрично, че няма желание да лежи почтен в пандиза. " Говоря с него през 15 минути и се пробвам да го убедя да се съобщи, само че той е безапелационен. На процедура той няма какво да губи, защото има доживотна присъда " разяснява юрист Тошкова пред TrafficNews.

В момента целият регион е блокиран от полицейски сили, като там има чиновници на две районни ръководства, жандармерия, а по-късно дойдоха и подразделения на " баретите ". Цари " мъртвило пред стихия ", не е ясно докога ще продължат договарянията и дали тази нощ полицията ще нападна къщата. 



На място има и психолози, които се пробват да накарат някогашният служител на реда да промени решението си. Токът в къщата евентуално към този момент е пресечен, което е общоприета процедура в такива случай. Не е ясно какво ще предприеме обаче Караджов, защото по време на процеса стана ясно, че той гледа и учи филми за убийства, престъпни сюжети, фанатик е на тематика оръжие и още тогава бе водил дребния си наследник да го учи да стреля. Психоекспертизите не бяха в негова изгода. Стана ясно че по време на делото за парцели, което водел с родителите си, той им правел клипове, които записвал с директория с име " Гадове ". 

По делото бяха разпитани голям брой очевидци.  Разследването наблюдава целият професионален път и персонален живот на Караджов.  Свидетелстваха някогашни сътрудници на служителя на реда, които го описаха като безочлив, нахален, необуздан, избухлив, с високо самочувствие без покритие. Сред разпитаните е някогашен шеф на Второ районно, който е съобщи, че „ от него всичко може да се чака ”.

През предходната година Караджов се е разделил и със брачната половинка си, която е потърсила нов път за себе си и децата, макар, че по време на делото тя гневно го защитаваше. 

Не е ясно с какво оръжие разполага някогашният служител на реда. Факт е, че револверът с който бяха убити родителите му, по този начин и не бе открит. Евентуална офанзива би изложила на риск служителите на реда, които са включени в акцията. Караджов явно няма желание да посегне самичък на живота си, тъй като е имал време да го направи. От друга страна е коментирал пред юриста си, че " откакто желаят да вкарат почтен в пандиза, той може да си замине, като вземе още 2-3 почтени със себе си.

Дали фактически би се опитал да го направи,можем единствено да гадаем. И да чакаме финала на тази трагична история.

Да се надяваме, че ще завърши без повече жертви.

 

 

 

 

"
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР