Събираме средства, за да помагаме на младежи в неравностойно положение

...
Събираме средства, за да помагаме на младежи в неравностойно положение
Коментари Харесай

Тризнаци от Видин печелят медали по гребане след помощ от „Скритите таланти на България”

Събираме средства, с цел да оказваме помощ на младежи в неравностойно състояние да осъществен фантазиите си. Това е акцията „ Скритите гении на България” на „ Операция Плюшено мече”. Затова 17-ти ноември е Ден нa Плюшеното мече в ефира на bTV. Сред младежите, на които оказва помощ програмата са 17-годишни тризнаци. Живеят във Видин, където упражняват гребане, учат и мечтаят.
Денят на Плюшеното мече по bTV: Как оказваме помощ за развиването на гении Ако желаете да помогнете на надарените деца в неравностойно състояние, пратете дарителски sms с текст DMS TALANTI на 17 777
Лазар, Илия и Александър хващат лодките и греблата за първи път преди към пет години.

„ Доведе ги нашата селекционерка – някогашната – Ели Богомилова. Бяха едни дребни дечица – неориентирани, уплашени”, спомня си треньорът по кану-каяк Стефан Илиев.

Тогава те даже не умеят да плуват. Това обаче не е спънка актуалният им треньор Стефан Илиев, да разпознае в тях идващите надеждни състезатели по кану.
„ И беше доста мъчно първото лято, даже имахме случай на канала в Пловдив с двама от тях ", споделя още треньорът.

От тези дни магията стартира да се случва.

Дунав омагьосва тогавашните хлапета, привикват с лодките, спортът ги превзема. А до момента в който усвояват техниката, се научават и да плуват. „ С жилетките тренерът ни пускаше във водата и който оцелее – оцелее ", споделя Илия.

Докато се трансформират в същински гребци, момчетата претърпяват съдбоносни промени в живота си: майка им отпътува в чужбина и те остават единствено с татко си.

„ Момчетата доста добре са се сблъскали с компликациите, видяха какво е в последните пет-шест години в учебно заведение, сред учебното заведение и тренировките, по улиците”, споделя още треньорът.

При тренировките си на реката Лазар, Александър и Илия, гребат и против течението. Това ги е направило отлични спортисти, а резултатът е в премиите. „ Може би всяка година, участвайки на държавен екипен шампионат за точки и купи, на държавен самостоятелен шампионат за медали, те печелят медали. "

Но в живота е по-добре да имаш попътен вятър, в сравнение с да плуваш против течението. И тук на помощ идват „ Скритите гении на България”.

„ Може би попаднахме на най-точната организация, най-точното Неправителствени организации отпред с Михаела Стойкова, която доста съществено им подаде ръка, доста им оказва помощ, доста стои зад тила им с цялата организация, а те вършат всичко допустимо да устоят на напъна и да се преборят и с всекидневие, и с това което им следва в бъдеще ", споделя Стефан Илиев.

Голямото предизвикателство пред единадесетокласниците в този момент са матурите. После желаят още да учат, само че резервират в загадка за какви специалности мечтаят. Сигурно е обаче, че раздялата им със спорта е немислима, тъй че не престават да гребат - с тройни старания и против течението.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР