С всеки следващ брак рискът от инфаркт се увеличаваПостоянният материален

...
С всеки следващ брак рискът от инфаркт се увеличаваПостоянният материален
Коментари Харесай

Многоженството съкращава живота

С всеки идващ брак рискът от инфаркт се усилва
Постоянният веществен и прочувствен стрес има директна връзка със сърдечните болести

Оказва се, че рискът от сърдечни болести при мъжете нараства дружно с... броя на дамите им. Не става дума за тези, които се женят поредно, прекратявайки връзката с предходната брачна половинка в името на нова, а за тези, които обичат „ сесията на едновременната игра “, поддържайки връзка с няколко дами едновременно. 

Доклад на доктор Амин Даула, кардиолог в болничното заведение и изследователския център King Faisal (Саудитска Арабия), провокира възторг в APSC, конгреса на Азиатско-тихоокеанското сдружение по кардиология. Тъй като измежду участниците имаше доста мъже от страни, където полигамията е останала обществена, културна и морална норма от епохи, слушателите одобриха информацията на сътрудника си безусловно драговолно.

„ Има доста научни доказателства, че женените хора нормално имат положително здраве и живеят по-дълго от необвързаните - сподели доктор Даула. - Това обаче е първият път, когато организирахме огромно изследване по какъв начин едновременната отдаденост на няколко съпруги въздейства върху сърдечно-съдовото здраве на един мъж. “

Според лекаря лицето на актуалната законна полигамия наподобява най-общо по този начин: човек, който я практикува, живее в Северна или Западна Африка, в Близкия изток или Азия - Централна или Югоизточна. Той има до четири съпруги и през днешния ден се смята за обикновено, в случай че те не водят общо домакинство в една и съща къща - освен това, всекидневно е съпругите и техните деца даже да не живеят в един град. Съпругът постоянно пътува от една брачна половинка до друга, пробвайки се да даде на всичките си скъпи дами и поколение почти еднообразно внимание. Този фактор въобще не способства за кардиологичното благоденствие на единствения човек, който обезпечава издръжката им.

В изследването са взели участие 687 мъже, 19% от тях са имали две съпруги, 10% - три, 3% - четири. Противно на упованията, новите съпруги въобще не освежават жизнеността на своите половинки, а в противен случай: с всеки идващ брак рискът от коронарна болест на сърцето, хипертрофия на лявата камера и многосъдови лезии на сърдечната система се усилва. Определено колкото повече дами се настаняват в сърцето на един мъж, толкоз по-голям е рискът то да не издържи.

„ Необходимостта да се обезпечават и поддържат обособените семейства усилва паричното задължение и прочувственото консумиране - счита Амин Даула. - Изглежда, че непрекъснатият веществен и честен стрес играе значима роля във връзката сред полигамията и сърдечните болести. “

Участниците в конгреса се съгласиха, че резултатите от проучванията на саудитските кардиолози са сигнал, който изисква създаването на специфични рекомендации по отношение на метода на живот и поддържащите грижи за многоженците.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР