С всеки изминал ден боевете между Русия и Украйна продължават

...
С всеки изминал ден боевете между Русия и Украйна продължават
Коментари Харесай

Какво да правим с парите си на фона на войната?

С всеки минал ден боевете сред Русия и Украйна не престават да стават все по-ожесточени, а договарянията към момента срещат огромни пречки и към този миг попадат по-скоро в рубрика " идея пердута ". Прекъсването на връзката на Русия със SWIFT неизбежно ще се отрази на всички ни в стопански проект.

Какво обаче да вършим в този момент с парите си? Мъдро ли е да ги държим в банка, какво би трябвало да купим и кои са първите стъпки, които би трябвало да вършим, до момента в който толкоз покрай нас бушува война? На тези въпроси ще ви отговорим в идващите редове, написа jenata.blitz.bg.
Не купувайте валута
Доларът и еврото, да не приказваме за лирата, към този момент скочиха внезапно. Това се случва постоянно при рецесия и е обикновено. Не е мъдро да обменяте и купувате валута в банка, където обменният курс е очевидно неподходящ.

Ако въпреки всичко доста държите и ви се постанова да обмените пари, то е добре да извършите това в обмен бюро. Това е вид единствено, в случай че пътувате в чужбина. В противоположен случай не инвестирате в задгранични активи.

Освен това е добре да планирате и разпределите приходите си през идния месец-два.
Не купувайте ненужни уреди
В момента всички са обзети от суматоха и си мислят, че е нужно да си вземат какво ли не, с цел да подсигурят живота си поради хипотетичния риск цените да скочат десетократно.

Важно е да обърнем внимание на това, че семействата през последните дни са повишили разноските си с 20-30%.

Въздържайте се от всевъзможни под паника покупки и вложения. В момента е по-важно да имате налични пари за артикули от първа нужда, в сравнение с придобивки.
Проучете капиталовия пазар
Сега е най-рисковият миг за вложение, изключително в случай че до момента не сте го правили и не сте изцяло наясно по какъв начин работи системата. Добре е обаче да се научите да го вършиме, тъй като се обрисува, че за в бъдеще тези познания ще ви бъдат доста потребни. В никакъв случай не инвестирайте последните си пари. Чакането е най-хубавата тактика, даже в случай че ви се коства доста мъчно да не вършиме нищо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР