С водосвет беше даден старт на обновяване на затворническото общежитие

...
С водосвет беше даден старт на обновяване на затворническото общежитие
Коментари Харесай

С водосвет започна обновяването на затворническото общежитие в Самораново

С водосвет беше даден старт на възобновяване на затворническото общежитие в Самораново и нов следствен арест. На церемонията участва зам.министъра на правораздаването Мария Павлова, главниятдиректор на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ Ивайло Йорданов, директорътна пандиза в Бобов дол Крум Петров, представител на фирмата-изпълнител и други

Общежитието е с потенциал 140 места, сега там са настанени 80 лишени от независимост. Финансирането на плана е по Норвежката стратегия, а цената е 1 571 000 лева с Данък добавена стойност, крайният период е април 2024 г:

Проектът планува изцяло създаване на съвременен арест в една от съществуващите остарели здания на територията назатворническото общежитиес потенциал до 40 души с постановена мярка „ задържане под стража “. До края на април 2024 година би трябвало да е завършило и реновирането на затворническото общежитие от открит вид „ Самораново ” към пандиза Бобов дол, където ще бъде обособено и преходно поделение (half way house ) за лицата, на които им следва освобождение, с оглед акомодацията им в обществото.

„ Целта е да се основат модерни условия за настаняване на наказаните в унисон с условията на европейските правила и стандарти “, изясни Павлова.

По думите на основния шеф на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ основен комисар Ивайло Йорданов в общежитието, което е с потенциал до 140 ще бъдат актуализирани санитарни възли в обособените спални пространства, общи етажни бани, кухненски и спомагателни пространства, перално поделение, котелно помещение и административни пространства за надзорния и административния състав
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР