Капитанът на българския национален отбор по футбол Кирил Десподов от

...
Капитанът на българския национален отбор по футбол Кирил Десподов от
Коментари Харесай

Футболист №1 на България Кирил Десподов стана студент

Капитанът на българския народен тим по футбол Кирил Десподов от Кресна стана студент в Национална спортна академия.

Футболист №1 на България посети Националната спортна академия, с цел да подаде документи и избра специалността " Футбол ", с която се придобива професионална подготовка за треньор.

" Избрах да изучавам в Национална спортна академия, тъй като тук са приключили едни от най-великите спортисти на България. Тук са и едни от най-хубавите преподаватели, които могат да дадат най-важните познания и умения ", съобщи четирикратният притежател на купата " Най-добър футболист на България ".

Сред елитните спортисти, които избраха да продължат образованието си в Академията, са Петър Мицин - международен и европейски първенец по плуване за юноши и младежи, първият български международен рекордьор в плуването, спечелил квоти за идните Олимпийски игри в Париж и Божидар Саръбоюков – потвърден гений в лекоатлетическите скокове, медалист от международно и европейско състезание за юноши и от европейския шампионат в зала за мъже.

Приемът за бакалавърските специалности на НСА продължава до 3 юли, а седмица по-късно - на 10 юли, ще бъде оповестено първото класиране. Документите се подават онлайн, в Ректората на НСА или в бюрата на Центъра за кандидатстудентска подготовка и информация из цялата страна Кандидатите могат да избират сред 67 типа спорт, педагогика на образованието по физическо образование и още доста други настоящи специалности, измежду които треньор по бойно-приложна физическа подготовка, състезателен управител, състезателен аниматор, състезателен коментатор, здравна сестра, кинезитерапия, приспособена физическа интензивност и спорт, треньор по кондиционна подготовка, уелнес и СПА съветник и други

Академията е желан университет, защото дипломата от НСА се признава по целия свят, а огромна част от експертите се дипломират и с втора компетентност, което удвоява възможностите им за сполучлива кариера./Блиц.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР