С водоосвещение, отслужено от протосингела на Старозагорската митрополия архимандрит Богослов

...
С водоосвещение, отслужено от протосингела на Старозагорската митрополия архимандрит Богослов
Коментари Харесай

Първа копка на нов и модерен хипермаркет направиха в Стара Загора

С водоосвещение, отслужено от протосингела на Старозагорската митрополия архимандрит Богослов и свещеници от старозагорската епархия – стартира церемонията по полагане на алегорична първа копка на нов магазин от веригата Лидл в Стара Загора.

 „ Радост е да съм в моя роден град и дружно да вършим нещо положително за него. Първата копка на третия магазин от веригата Лидл тук е в композиция с един сериозен и огромен ремонт на целия мол. Всичко това ще се случи в границите на една година, а новият обект ще бъде подготвен до 6 месеца. Вярвам, че това място ще бъде натурален привлекателен център освен за старозагорци, само че и за жителите на района. Само за няколко месеца минахме цялата процедура – от проектирането до решенията, което демонстрира, че Община Стара Загора работи бързо и съответно с бизнеса. Това е и повода да изкажа своята признателност към кмета Живко Тодоров, към целия му екип, за положителната организация “, разгласи Тодор Белчев, ръководител на съвета на шефовете на „ Видеолукс холдинг ”. Той добави, че повсеместен ремонт ще бъде осъществен и на пространството, което обезпечава паркирането към спортна зала „ Стара Загора “. „ Нашата компания поема ангажимент, в границите на завършването на зоната за паркиране на мола, общинският паркинг също да бъде асфалтиран, осветлен и озеленен, с цел да бъде хубав и комфортен. В зоната към мола ще има нови 500 дървета, които ще способстват освен за сянка, само че и за градската среда в региона “, акцентира Белчев и бе  категоричен, че ще бъде заложено на старозагорски подизпълнители при строително-монтажните действия.  

„ Благодарности към всичко, което вършиме за Стара Загора – за инвестицията и работните места, които ще създадете. От Общинска администрация ще имате подпомагане, тъй като ние държим на връзката с бизнеса, това дава добра витална среда за хората в нашия град “, сподели кметът Живко Тодоров. Той благодари особено на „ Видеолукс холдинг “  за направеното подаяние, по-рано тази година, на съоръжение за обществените жилища, които се намират в постройката на някогашната Метрология. „ В момента там са настанени украински фамилии, които пострадаха от войната, а компанията, представлявана от господин Белчев, способства за огромна част от електроуредите, нужни на всяко домакинство. Малко са хората, които в днешно време вършат сходни огромни дарения “, добави Тодоров.   

Приветствие към гостите на събитието насочи и Бисер Инчовски, шеф „ Централизирани действия “ на Лидл България. „ Това е едно стратегическо партньорство, което започнахме преди време и в този момент надграждаме. Надяваме се, че ще продължим и отсега нататък. Магазинът тук ще бъде максимален в Стара Загора, по най-модерен и щадящи околната среда технологии “, даде детайлности Инчовски.

На формалната алегорична първа копка през днешния ден посетители бяха още общински съветници от Стара Загора, зам.-кметовете на общината инж. Янчо Калоянов и Красимира Чахова, основният проектант Младен Иванов, началникът на отдел  „ Устройство на територията “ арх. Николай Василев, представители на локални и държавни институции, медии.

            Инвеститор в плана и притежател на терена е „ Практикер “, а построяването на обекта е предоставено на строителна компания „ Лъки Строй 2011 “ ЕАД. За новия магазин са отредени 9340 кв.м. повърхност, от които застроената повърхност ще бъде 2 370 кв.м. Строителството на постройката, в която новият хипермаркет ще бъде наемател, се чака да завърши напролет на 2023 година Като част от климатичната тактика е новият магазин да бъде оборудван с фотоволтаичнa  система. Опазването на околната среда е основен приоритет и за „ Видеолукс Холдинг “, по тази причина хипермаркетите „ Технополис “ и „ Практикер “ също са оборудвани с фотоволтаици.

Търговският комплекс, част от който е новоизграждащият се Lidl, е позициониран на комфортно и отзивчиво място на добре познатия адрес за извършване на покупки – бул. “Никола Петков “ 48. След завършването на процеса по преустрояване и обновяване, целият комплекс ще има обща комерсиална повърхност над 40 000 кв. м. и ще се трансформира в най-големия ритейл парк в района. На разположение на клиентите с изключение на Технополис, Практикер и Лидл ще бъдат над 40 магазина като LC Waikiki, Sinsay, KiK, Decathlon, Jumbo, McDonald’s, Beauty Zone, Tom Tailor и други, които ще добавят извънредно богатия подбор от марки и артикули. Посетителите на комерсиалния комплекс ще могат да се възползват от комфортен и безвъзмезден паркинг с над 500 паркоместа. Целият регион ще бъде в допълнение облагороден и ще се трансформира в още по-приятно място за отдих и извършване на покупки.

Мащабният план в Стара Загора е един от осемте ритейл плана, които компанията „ Видеолукс холдинг “ осъществя в най-големите градове на България.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР