С узряването си бананът променя полезните си свойства и влиянието

...
С узряването си бананът променя полезните си свойства и влиянието
Коментари Харесай

Зелен, жълт или кафяв банан: С коя зрялост е най-полезен?

С узряването си бананът трансформира потребните си свойства и въздействието му върху тялото става друго.

Бананите са богати на минерали като калий и магнезий, както и фибри, което има позитивен резултат върху чревната перисталтика и храносмилането. Но съгласно изследване на индонезийски учени изгодите от един банан зависят от неговата зрялост.

Зелен, жълт или кафяв банан

Трите степени на зрялост на бананите и техните потребни свойства:

Зелен банан - Незрелите банани съдържат доста нишесте, което е източник на сила. Те са на практика без фруктоза и глюкоза, богати са на фибри и способстват за здравето на чревната флора. Незрелият банан съдържа три пъти повече калий, който е виновен за здравето на нервната система, сърдечната функционалност и регулирането на налягането и мускулния напредък.

Жълт банан - Тези банани съдържат най-вече магнезий. Това хранително вещество взе участие интензивно в метаболизма и действието на нервната система, подкрепя развиването на костите и зъбите. Ярко жълтият банан има 2 % повече протеин от зеления си аналог.

Презрял банан - Тези банани съдържат най-вече фруктоза и глюкоза, които елементарно се разграждат и впускат в кръвта. Благодарение на това кафеникавият банан може бързо да увеличи равнищата на кръвната захар, тъй че не би трябвало да се употребява от диабетици. По-лесно се смила и улеснява храносмилането.

 Презрял банан

Експертите поучават да купувате неузрели банани. В взаимозависимост от изискванията на предпазване и температурата той постепенно трансформира цвета си и след няколко дни пожълтява, т.е. доближава половината зрялост.

Вижте и какви са приложенията на банановата кора.

С първите кафяви петна бананът стартира да узрява изцяло. Консистенцията и изгодите за здравето на банана се трансформират с цвета, защото кората изтънява, а плодовете стават по-меки.

И защото към този момент най-вероятно ви се дояде банан, ви предлагаме да туширате това напрежение, като разгледате нашите оферти за сладкиши с банани или по-полезни бананови палачинки.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР