С тяхна помощ бебето ще се научи да пази равновесие,

...
С тяхна помощ бебето ще се научи да пази равновесие,
Коментари Харесай

Ефективни упражнения за бебе, които помагат за по-лесно прохождане

С тяхна помощ бебето ще се научи да пази равновесие, ще проходи по-лесно и по-малко ще пада

Започнете да го упражнявате с упражненията, като стане на 10 месеца.

• Сложете го да седне на коленете ви, разтворете ръцете му встрани и го дръжте за тях. Пуснете радостна музика и в такт поредно повдигайте ту едното, ту другото си коляно, тъй че детето да се накланя вдясно и вляво. Учите го да пази равновесие, като му помагате с ръцете.

• Поставете детето пред себе си да стои и го хванете за раменете или малко по-ниско за ръцете. Леко го накланяйте наляво и надясно, като премествате тежестта му от едното краче на другото. Пейте, с цел да се поклаща детето в темп. Вие също се поклащайте, с цел да го стимулирате да ви имитира. Постепенно намалявайте помощта си, тъй че да продължи да се поклаща единствено. Накрая го оставете да се държи единствено за показалците ви.

• Изправете се и сложете бебето с тил към вас да стъпи на стъпалата ви. Дръжте го за раменете. Кажете му че тръгвате на разходка и направете няколко крачки.

Следващите извършения наподобяват рискови и в случай че детето се плаши, не настоявайте

• Сложете го да седне на рамото ви с крачета върху сгънатия ви лакът. Завъртете се, като леко го придържате през кръста с другата си ръка. Сменяйте ситуацията на бебето – първо по тил, след това по стомах, най-после на една страна.

• С помощта на втори възрастен хванете детето за китките и глезените и го залюлейте наляво-надясно. Повторете упражнението, като го държите единствено за едната ръка и едното краче.

• Хванете детето за ръце, повдигнете го и го завъртете първо в едната посока, след това – в противоположната. Повторете упражнението, като го държите за глезените. После направете същото, като го държите за дясната ръка и дясното краче, по-късно – за лявата ръка и лявото краче.

• Хванете детето под мишниците, подхвърлете го и го хванете във въздуха.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР