С три авторски произведения Кавалджията на вселената Теодосий Спасов излиза

...
С три авторски произведения Кавалджията на вселената Теодосий Спасов излиза
Коментари Харесай

Теодосий Спасов свири 3 свои творби с Филхармонията - slava.bg

С три авторски творби Кавалджията на вселената Теодосий Спасов излиза на сцената на зала „ България “ на 16 август от 19 ч.

Той и Софийската филхармония ще показват Концерт за дудук и оркестър, „ Нещо прелестно “ и „ Отворено въодушевление “ под диригентската палка на Григор Паликаров. В програмата е включена още и „ Кармен сюита “ на Бизе-Шчедрин. Концертът е част от културния календар на Столична община.

Tеодосий Спасов е музикант с голям кръг фенове по целия свят. Той беше първият, който стартира да свири джаз на дудук, а смесването на национална музика с детайли от джаз и класика са в основата на съвсем всички негови авторски пиеси. В последните години композира кино и театрална музика и произведения за симфоничен оркестър и дудук.

Има издадени над 38 компактдиска със солови осъществявания и с разнообразни музикални сформира. Кавалджията е свирил с именити български и непознати музиканти, сред които хор „ Мистерията на българските гласове”, отбор „ Филип Кутев”, Иво Папазов, Милчо Левиев, Йълдъз Ибрахимова, Симеон Щерев, Глен Велез, Дейв Лийбман, Глен Мур, Мино Синелу, Пол Макендлез, Били Кобъм, Марк Джонсън, Казуми Ватанабе и други

Три години е в световноизвестното ирландско музикално-танцово шоу Riverdance. През 1995 година сп. „ Нюзуик” го подрежда сред най-талантливите музиканти от Източна Европа. „ Спасов не просто оцелява в посткомунистическата културна пустота – той основава нов музикален род “, написа изданието.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР