Заслужава ли си допълнителната застраховка Medicare?

...
С толкова много налични застрахователни полици в момента и различните
Коментари Харесай

С толкова много налични застрахователни полици в момента и различните цени, придружаващи всяка, може да бъде предизвикателство да се определи кои планове са рентабилни и ценни — и кои просто изглеждат. Много хора вече имат застрахователни полици, покриващи живот, здраве, кола и дори домашни любимци. Но какво ще кажете за възрастните хора, които може да се нуждаят от допълнителна защита в златните си години?

За тази демографска група има два основни вида застраховки, които си струва да се проучат: Застраховка за дългосрочни грижи, която може да помогне за покриване на разходите за допълнителни грижи и допълнителна застраховка Medicare, която може да помогне за покриване на празнината, оставена от други видове застраховки. И двете имат дългосрочни обезщетения за възрастни хора, но заслужава ли си допълнителната застраховка Medicare за вас? Или сте по-добре обслужвани без него?

Разберете, като прегледате някои от най-добрите планове, които са ви достъпни тук сега.

Струва ли си допълнителната застраховка Medicare?

Както е нормата, когато става въпрос за финансови продукти и услуги, ползите от допълнителната застраховка Medicare са специфични за въпросното лице. Може обаче да си струва за вас, ако попадате в една или повече от следните категории: 

Продължавате да получавате сметки

Здравно осигуряване и Medicare Части A и B могат покриват много артикули, но ако непрекъснато се оказвате с остатъчни сметки, след като и двете вече са приложени, тогава просто може да нямате достатъчно покритие. Допълнителната застраховка Medicare може да помогне за запълването на тази празнина.

Например, ако все още установите, че трябва да плащате самоучастие, доплащане и други — дори след като приложите другите си видове застраховки — тогава допълнителен план може да си струва за вас и вашите близки.< /p>

Вземете вашата безплатна застрахователна оферта тук сега. Ще отнеме по-малко от пет минути.

Вашите разходи за сметка са по-високи, отколкото би бил план

Разклоняването на горния елемент помага да се намалят числата. Така че погледнете сметките, които сте получили през последните шест до дванадесет месеца, след като всички ваши относителни застрахователни полици са били приложени. След това сравнете тази обща сума с това, което потенциално би ви струвало да имате допълнителен план през същия период от време.

Ако първата цифра е по-висока от втората, тогава допълнителен план може да си струва. Просто се уверете, че сте взели предвид всички аномалии (като хирургични процедури или болничен престой), които могат да изкривят тези числа в една или друга посока.

Мъчите се да свързвате двата края

Докато някои пенсионери може да имат значителни гнезда, за да се възползват от тях, други може и да не. Последната група може да има ограничен бюджет, да зависи силно от социалното осигуряване и да има минимални пенсионни спестявания. И на фона на привидно безкрайната инфлация и по-високите лихвени проценти, които направиха заемите по-скъпи, много възрастни хора може би изпитват затруднения сега.

Въпреки че може да изглежда нелогично, добавянето на още една сметка към комбинацията може да си струва, ако в крайна сметка доведе до намаляване на разходите и повече пари в джоба ви.

Направете проучване и вижте дали допълнителен план на Medicare работи за вас тук сега.

Изводът

Винаги е умно да бъдете разумни за какво харчите парите си — и как голяма част от парите си харчите. Това важи особено за много възрастни хора. За щастие, допълнителната застраховка Medicare може да си струва допълнителните разходи. Може да си струва, ако имате остатъчни сметки, неплатени от вашите планове за здравно осигуряване и Medicare. Просто пресечете числата, за да потвърдите. И с инфлацията и икономическите опасения в момента на преден план, това може да бъде ценен начин да се предпазите от допълнителни финансови тежести.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР