С течение на времето организмът се променя и ето защо,

...
С течение на времето организмът се променя и ето защо,
Коментари Харесай

Диети според възрастта

С течение на времето организмът се трансформира и ето за какво, в случай че сте решили да спазвате диета за намаляване, с изключение на с метода ви на живот, тя би трябвало да бъде съобразена и с вашата възраст. С напредването на годините обмяната на веществата се забавя и може да се окаже, че хранителният режим, който е давал отлични резултати на млади години, към този момент не прави работа. Ако търсите разновидности за уравновесено хранене, тук ще ви помогнем с някои хрумвания за другите възрасти.

Ако сте на 20 години и желаете да отслабнете, то тогава би трябвало да ограничите мазнините и въглехидратите и да заложите на храните, които съдържат повече белтъчини. Такива храни са млечните артикули, бобовите храни, месото, яйцата, рибата, ядките. Наблегнете също на плодовете и зеленчуците. Не гладувайте, тъй като по този начин подлагате тялото си на мощен стрес, а правете повече физически извършения, походи и всичко това дружно с уравновесеното хранене ще докара до едно трайно и здравословно намаляване.

Ако сте на 30 години, диетолозите предлагат да наблегнете на храните, които съдържат скорбяла, тъй като те засищат глада, само че не водят до напълняване. Такива са да вземем за пример картофите, ориза, зърнените храни като царевица, пшеница, ръж, овес и други За да се възползвате от диетичния им резултат обаче, е добре да употребявате единствено един от тези артикули в границите на едно хранене. Дъвчете храната дълготрайно, тъй като преработката на скорбялата стартира още в устата. Можете да съчетаете с подобаващи зеленчуци - моркови, зеле, зелена салата, лук, цвекло и т.н.

Ако сте на 40 години, експертите настояват, че най-хубавата диета за вас е тази, основана на млечни храни. Съдържащият се калций в тях ще ви помогне да запазите костната си система здрава, тъй че концентрирайте върху храни като сиренето, кашкавала, прясното и кисело мляко, несъмнено, като ги съчетавате и с други диетични артикули. Освен плодовете и зеленчуците, това да вземем за пример могат да бъдат филе от риба и пиле, ориз или овесени ядки.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР