С тази сбъркана политика вредите на хората, не на България

...
С тази сбъркана политика вредите на хората, не на България
Коментари Харесай

ВМРО изригна срещу политиците в Скопие

С тази сбъркана политика вредите на хората, не на България или Европейски Съюз. Сделките тук са неприемливи.

Това се споделя в декларация на народните представители от Вътрешна македонска революционна организация по отношение на неспиращия език на омразата, ловко подстрекаван от политическите среди в Скопие. Този език стигна до там, че в петък беше отворена към този момент затворената тематика за Самуил, с което историците от страна на Р Северна Македония провалиха работата на смесената комисия по исторически въпроси.

С лицемерното си държание доказахте единствено едно: „ Докато едната си ръка политическият връх в Скопие подава за здрависване, другата е свил в прикрит пестник. “, се споделя още в декларацията на депутатите.

Припомняме, че преди дни депутатите от Вътрешна македонска революционна организация прочетоха в Народното събрание друга, в която тъкмо и ясно обявиха какви гаранции ще упорстват да има, с цел да се отвори още веднъж тематиката за участие на районен съд Македония в Европейски Съюз. А за нас единствената гаранция за осъществяване на Договора за другарство е поемането на съответни правно обвързващи задължения от страна на Скопие под формата на анекс към контракта въз основа на на българския парламент от октомври 2019 година

„ В противоположен случай България не може да се съгласи за започване на договаряния за присъединението на РСМ в общото семейство на Европейски Съюз, тъй като това опонира на националните ни ползи. Убедени сме, че не съществува външна мощ, способна на окаже напън, който да принуди което и да е българско държавно управление да жертва вековните ни национални ползи в Македония. “, подчертаха и тогава войводите.

Ето и цялостния текст на декларацията от през днешния ден:

Скопската страна на смесената комисия по историческите въпроси за следващ път намерено саботира работата на комисията. Нещо повече, скопяни даже се отметнаха от към този момент реализирани договорености, като отново се захванаха да оспорват чий цар е бил Самуил. Вътрешна македонска революционна организация още от дълго време предизвести, че Скопие не желае да завърши даже дребното реализирано единодушие.

Това идва на фона на сериозна ескалация на езика на омразата в Република Северна Македония. Само за последните седмици поредност провокации се случиха в обществените медии, беше запалено българско знаме, произнесоха се откровени обиди против българския външен министър, в Скопие се настани нервен звук, а и националистически настроени среди в Сърбия не закъсняха да пригласят.

Официалната власт в Скопие твърди, че подхваща ограничения, само че това е вторичен въпрос. Първостепенният е различен: българското несъгласие послужи като непогрешим лакмус за действителното положение на обществото в Македония. Ветото извади на показ всичките уродливи наслоявания на югопропагандата, насаждана от десетилетия. Не, тази агитация не може и не трябва да бъде легитимирана в Европейския съюз. Тя няма място в Европейски Съюз.

Хубавото е, че в това време Заев сподели няколко правилни неща. Бучковски – още повече. И заслужават подучване. Но до момента в който едната си ръка политическият връх в Скопие подава за здрависване, другата е свил в прикрит пестник.

Затова и е време да кажем: няма да стане по този начин, братя! Саботирайки разговора с България, Вие единствено саботирате още повече възможностите на Скопие да стане един ден част от Европейския съюз. С това няма да навредите на България или на Европейски Съюз, ще навредите на народа на Македония. Народ, който не е отговорен за нищо!

Едни от най-активните против българската позиция се оказаха тъкмо носталгични и русофилски кръгове – и от двете страни на границата дребни партийки със сталинистки уклон застанаха против защитаваната от българските патриоти позиция. Това идва ясно да покаже какъв брой глупава е опорната точка, че с твърдата си позиция България защитавала някакви съветски ползи. Папагалските юристи на европейските полезности е по-добре да помислят има ли Европа изгода от сходна страна като Северна Македония в редовете си. И е добре също да се замислят кои са същинските европейски полезности.

Заев в този момент приказва, че трябвало да минат изборите в София. И бърка. Защото българските политици са единни в позицията си. Който и да завоюва изборите, ще поддържа една линия: отстояване на историческата истина и правдивост.

Малцината соросоидни представители, които философстват за Македония у нас, не са нищо повече от последна фракция, която е надалеч от единомислещото българско общество. И още по-далеч от истината.

А в случай че някой в България се поддаде на външен напън, самият народ ще го презре. Защото българите постоянно са подкрепяли и ще поддържат своите братя в Македония по пътя към Европейския съюз и по пътя на още по-тясната интеграция в НАТО. Но тази поддръжка не е безусловна.

Затова единственият път пред Скопие през днешния ден е пътят на отрезвяването, а не на хитруването. С увъртане няма да стане. Европейски Съюз не е място за увъртане. Докато има увъртане, ще има несъгласие.

А ние от Вътрешна македонска революционна организация сме безапелационни, че няма да допуснем оттегляне от твърдата позиция, която България заема. Тук покупко-продажби са неприемливи!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР