С тържествена церемония пловдивското Спортно училище Васил Левски откри официално

...
С тържествена церемония пловдивското Спортно училище Васил Левски откри официално
Коментари Харесай

Спортното училище в Пловдив откри официално учебната година

С тържествена гала пловдивското Спортно учебно заведение " Васил Левски " откри публично образователната 2022/2023 година, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Ритуалът стартира с издигане на националния байрак, което беше поверено на Пламена Чакърова - лекоатлетка от " Ботев " Пловдив, която неотдавна завоюва бронзов орден от интернационалния шампионат в гръцкия град Александруполис в спринта на 100 метра. Талантливата пловдивчанка има към този момент няколко покрити норматива за европейското състезание по лека атлетика за юноши и девойки до 18 година, което ще се организира в Йерусалим, Израел.

Специални посетители на събитието бяха известни пловдивчани, ученици на пловдивското спортно учебно заведение, измежду които кметът, заместник-министърът на младежта и спорта Петър Вучков, двукратният олимпийски първенец по кану и други. 

В приветствието си кметът сподели:

" Особено ми е прелестно да бъдем дружно на откриването на образователната година – един знаков ден. Спортното учебно заведение е отличник в доста връзки, вие откривате първи образователната година. Пожелавам на всички след време да имате мотив да се гордеете със спортните си достижения, само че не забравяйте и учението. Пожелавам всеки един от вас да се качи на стълбичката и да изпита това неизмеримо неописуемо преживяване ".

" Пред знамето на учебното заведение ни изпълва горделивост, че сме парченце от най-славното спортно учебно заведение. Всеотдайност и обич – това е особено за нашето спортно семейство. Нека новата образователна година ви донесе доста нови завършения и сбъднати фантазии " - сподели в словото си директорката Ружка Генова.

Поздравителен адрес от името на служебния министър на младежта и спорта Весела Лечева сервира заместникът й Петър Вучков.

В прикаченото видео гледайте церемонията!

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР