С тържествена церемония Чепеларе отбеляза 142 г. от освобождението си

...
С тържествена церемония Чепеларе отбеляза 142 г. от освобождението си
Коментари Харесай

Чепеларе празнува 142 г. от Освобождението

С тържествена гала Чепеларе означи 142 година от освобождението си от османска власт. Жителите на родопския град честват своята независимост на 16 януари, на този ден преди 142 година са посрещнати съветските войски в Чепеларе. На тържествата участваха кметът на Чепеларе Боран Хаджиев, регионалният шеф на Смолян Недялко Славов, ръководителят на ОбС- Чепеларе Пантелей Мемцов.

"Така както предците ни проляха кръвта си, с цел да извоюват свободата ни, това се изискваше от тях тогава и те го направиха, то през днешния ден наш честен дълг, въпрос на чест и респект към паметта им е да се обединим в името на идните генерации и тяхното бъдеще тук ", съобщи в поздравлението си към жителите на Чепеларе регионалният шеф Недялко Славов.

Отбелязваме 142 години от Освобождението на София

"За свободата би трябвало да се поставят ежедневни старания. Демокрацията ни подсигурява свободата на избор, свободата да пътуваме и поддържаме връзка, дали да се образоваме и развиваме професионално, само че тези права са обвързани и с отговорността към личната ни орис, към ориста на околните, обществото и страната ни ", добави регионалният шеф.

Свещеник Апостол Аролски отслужи заупокойна молитва в памет на починалите във войната за Освобождението, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР