С шест незабавни мерки ще намалят опасността от катастрофи на

...
С шест незабавни мерки ще намалят опасността от катастрофи на
Коментари Харесай

С 6 незабавни мерки спират катастрофите по пътя Провадия - Айтос

С шест незабавни ограничения ще понижат заплахата от произшествия на основния път Провадия - Айтос. Това стана ясно след среща на кмета на Айтос Васил Едрев със зам.-министъра на районното развиване и благоустройството Валентин Граматиков и регионалния шеф на Бургас Мария Нейкова. 

Повод за полемиката стана, при която починаха татко и двете му деца.



Сред ограниченията са слагане на преносими кантари за установяването на претрупани коли, както и краткотрайно прекъсване на придвижването на тежкотоварните коли над 12 тона през Айтоския проход. Ограничението ще влезе в действие от 27-и септември, а товарните коли ще минават през Карнобат, сподели зам. министърът на районното развиване и благоустройството Валентин Граматиков:

" Постоянно полицейско наличие с мобилна камера за скорост. Веднага започват сътрудниците от полицията процедурата по създаване на стационарна камера за скорост. "



Комисия по районно развиване в регионалната администрация пък ще стартира процедура по построяването на обходен път на Айтос, сподели регионалният шеф Мария Нейкова:

" До края на месец октомври ще бъде призован регионалният съвет за районно развиване, на който ще се гласоподава и предпочитаното създаване на този обходен път, с цел да може да бъдат предотвратени тези пътно-транспортни катастрофи и загубите на човешки животи. "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР