С решение на Академичния съвет на Университета за национално и

...
С решение на Академичния съвет на Университета за национално и
Коментари Харесай

УНСС вече има зам.-ректор по киберсигурност

С решение на Академичния съвет на Университета за национално и международно стопанство (УНСС) доцент доктор Росен Кирилов е назначен за заместник-ректор по дигитализацията и киберсигурността. Досега в университета не е имало заместник-ректор с подобен сектор, оповестяват от пресцентъра на УНСС.

Доц. доктор Росен Кирилов споделя, че казусът със сигурността стана доста сериозен в последните години, защото обществените институции, както в цялата страна, по този начин и във висшето обучение са обект на необикновен интерес. " Моето предпочитание е всичко, което е реализирано досега, да бъде регистрирано и надградено. Това се отнася, както за услугите за студенти, по този начин и за всички останали системи, които са значими за университета. В този смисъл съществена част от активността ще бъде софтуерно да модернизираме тези системи, да ги приведем във тип, в който те дават отговор на актуалните условия за сигурност и да използван един повсеместен и нов метод за ръководство на ИТ активността в УНСС ", акцентира доцент Кирилов.

Ректорът на УНСС проф. доктор Димитър Димитров обосновава избора на новия заместник-ректор и декларира, че " УНСС е водещ университет в дигитализацията и през последните години разви доста своята осведомителна инфраструктура, вкара електронни студентски книжки, електронни основни книги, електронно сключване на изпитните протоколи, сътвори електронна платформа за образование, което ни оказа помощ, когато вирусът ни изненада, доста бързо, за два дни да преминем в цифрова среда на образование ".

Проф. Димитров отбелязва, че " обстановката, в която ни се наложи да живеем и работим, ни сподели освен какъв брой значима е дигитализацията, само че и че капацитетът в тази област е голям. Тази година осведомителните технологии доста се развиха, а отсега нататък ще дават още повече благоприятни условия, което постанова въвеждането на новата заместник-ректорска позиция ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР