С рекордно ниска избирателна активност приключиха частичните избори за кмет

...
С рекордно ниска избирателна активност приключиха частичните избори за кмет
Коментари Харесай

Илко Стоянов /ИТН/ и подкрепеният от БСП Румен Томов отиват на балотаж в Благоевград

С рекордно ниска изборна интензивност завършиха частичните избори за кмет на Благоевград. При 20 % обработени резултати на балотаж отиват самостоятелният претендент Румен Томов, чиито кметски пълномощия бяха прекъснати предварително, и претендентът на партия „ ИТН “ Илко Стоянов.

Първите признаци на ниска изборна интензивност се появиха още при първите междинни данни в 10 сутринта - едвам 3,4 %. Два часа преди привършване на изборния ден в секциите, където гласоподават най-вече хората от двете ромски махали, интензивността беше приблизително 15 на 100. Тенденцията се резервира до края.

„ С решение на ОИК в 20:15 ч. изборният ден в Благоевград за частични избори за кмет на Благоевград приключи. Общият %: 27,76. Аз съм не знам от какъв брой години в избори. Такова знамение не е имало. Няма никакви тъжби. Няма никакви сигнали “, сподели на последния брифинг заместник-председателят на ОИК Йордан Симонски

80 от общо 140 секционни изборни комисии са предали протоколите, от които са обработени 20. Междинните резултати демонстрират сериозна преднина за претендента на партия „ ИТН “ Илко Стоянов с близо 38 %, а втори е самостоятелният Румен Томов, подсилен от Българска социалистическа партия, с 26,2 % от вота на гласоподавателите.

Според двамата претенденти с най-големи шансове за кметския стол в Благоевград ниската изборна интензивност е посочила какъв брой сериозен е бил казусът с купения и следен избор в продължение на години, който на тези избори е бил осуетен. Отиващите на балотаж идната неделя Илко Стоянов от „ ИТН “ и самостоятелният Румен Томов, чиито пълномощия съдът приключи предварително, чакат по-висока изборна интензивност на 4 юли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР