С промени в Закона за задължителното депозиране на печатни и

...
С промени в Закона за задължителното депозиране на печатни и
Коментари Харесай

ИТН внасят законови промени срещу анонимни публикации в медиите

С промени в Закона за наложителното складиране на печатни и други творби, за оповестяване на разпространителите и доставчиците на медийни услуги от " ИТН " желаеха основният редактор на медия да носи отговорност за анонимни изявления.

С желаните законови промени се извежда основният редактор в настрана каре като отговорност. Когато от печатно издание бъде пусната информация, която е от незнаен създател или от създател с псевдоним, който редакцията не може да откри, отговорността за обявата носи основният редактор, а освен притежателя на медията, който доста постоянно се оказва някой мургавелко от някое гето. А по този начин основният редактор, който носи публицистична политика, ще е в правото да реши дали да пусне незнайна информация и да поеме този риск, тъй като той носи отговорност, или да я понесе тази отговорност. Това значи, че огромна част от жълтата преса да не може да напише, че сте изяли баба си, с създател Пешо, Гошо, който е прочут и с прякор или псевдоним, съобщи пред публицисти в коридорите на Народното събрание ръководителят на ПГ на " ИТН " Тошко Йорданов, заяви Novini.bg.

Другата значима корекция, която предлагаме, е медийните издания да не могат да получават държавно финансиране по всевъзможни планове в размер на повече от 5% на годишния им оборот. Твърде доста медии съществуват единствено на общински бюджет, да не приказваме, че голям пакет от бюджета на националните частни малките екрани се образува тъкмо по линия на всякакви оперативни стратегии и те зависят действително от властта. И по тази причина дълги години следим по какъв начин двете огромни частни медии правеха много креативен вести във връзка с ръководството на Бойко Борисов, тъй като в действителност бюджетите и заплатите им зависеха от това. В последна сметка медиите би трябвало да се борят на свободния пазар и да живеят от рекламите и продукцията си, а не да зависят от страната, сподели още Йорданов.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР