С проект по норвежка програма в Сливен ще се вземат

...
С проект по норвежка програма в Сливен ще се вземат
Коментари Харесай

С проект по норвежка програма в Сливен ще се вземат мерки срещу т.нар. „топлинен остров“

С план по норвежка стратегия в Сливен ще се вземат ограничения против така наречен „ топлинен остров “, като се построи зелен „ кулоар “ сред два градски парка. Това сподели на изнесен брифинг на строителния обект кметът Стефан Радев. Мястото е емблематично за Сливен и е известно като „ Алеята на розите “.
„ Там ще има повече зеленина, нова настилка, чешмички за хора и за животни, уточни Радев. Ще има премерване на температурата на слънце и на сянка, с цел да се покаже разликата и действителният резултат върху температурата от озеленяването. “
Предвидено е обогатяване на съществуващото озеленяване посредством засаждане на нови широколистни и иглолистни дървесни типове, вечнозелени и цъфтящи шубраци и многогодишни цветя. Ще бъдат построени кътове за отдих, където ще бъдат инсталирани култивиран пейки, водни детайли – стени.
Проектът е на стойност 430 хиляди лв., финансиран е по норвежка стратегия, която се бори с градските топлинни острови. Целта е да се облагороди околното пространство посредством създаване на нова зелена инфраструктура. Той съчетава редица ограничения за акомодация и намаляване към климатичните промени, отделяне на зони за битка със стоплянето в градска среда.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР