С предложения чумата на XXI век – коронавирусът, да се

...
С предложения чумата на XXI век – коронавирусът, да се
Коментари Харесай

Може ли шафранът да се ползва за лечение на коронавирус?

С оферти чумата на XXI век – коронавирусът, да се лекува с шафран, излязоха от Българска национална асоциация на производителите на шафран и биологични шафранови артикули. От организацията споделиха, че растението към този момент се употребява в южната ни съседка Турция, като дестилат от него, създаден на спиртна база, се употребява за дезинфектант.

Шафранът съдържа впечатляващо многообразие от растителни съединения, които работят като антиоксиданти – молекули, защитаващи клетките от свободни радикали и оксидативен стрес. Забележимите шафранови антиоксиданти включват кроцин, кроцетин, сафранал и каемпферол.

Кроцин и кроцетин са каротеноидни пигменти и са виновни за цвета на шафрана. И двете съединения могат да имат антидепресантни свойства, защищават мозъчните кафези от прогресивно увреждане, усъвършенстват възпалението, понижават апетита и подкрепят загубата на тегло.

Каемпферолът, който се намира в листенцата на цветята на шафрана, понижава възпаленията в организма, като тези, които са провокирани от настинки и грип.

Известно е, че измежду най-засегнатите от ковид са хората с проблеми със сърцето. Шафранът може да понижи рисковите фактори за разнообразни сърдечни болести. Изследванията демонстрират, че антиоксидантните свойства на шафрана могат да намалят холестерола в кръвта и да предотвратят запушването на кръвоносните съдове.

 шафран

Растението може да намали равнищата на кръвната захар и да увеличи чувствителността към инсулин, както се вижда при изследвания в епруветки и на мишки с диабет.

Шафранът може да усъвършенства зрението при възрастни с макулна недъгавост, както и да усъвършенства паметта при възрастни с заболяването на Алцхаймер поради мощните си антиоксидантните свойства.

Използването на шафран и шафранови артикули почиства цялото тяло и лекува минимум 100 типа от най-опасните заболявания за човешкия организъм. В момента се употребява за лечение на Алцхаймер, нарушено зрение, както и за филтриране на организма и за предотвратяване на имунната система.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР