С повече от 100 000 пътувания, най-големият водороден флот в

...
С повече от 100 000 пътувания, най-големият водороден флот в
Коментари Харесай

100 000 пътувания с водород за над един милион километра!

С повече от 100 000 пътувания, най-големият водороден флот в Германия в търговски пътнически превоз, част от плана " H2 Moves Berlin " измина повече от милион километра. Toyota Mirai, задвижвани с водород, се движат из немската столица от края на 2022 година

Като част от двугодишния пилотен план " H2 Moves Berlin ", Toyota Германия, групата за рандеман и първични материали Anglo American и сервизната компания SafeDriver Group дружно с доставчика на услуги за подвижност Ennoo желаят да потвърдят пригодността за ежедневна приложимост на водород- задвижвани транспортни средства и по този метод да насърчат приемането на тази задвижваща технология.

Горивната клетка преобразува водорода в електрическа сила, която задвижва електрически мотор с мощ 130 кВт/182 к.с. в колите Toyota. Mirai изминава до 650 километра, преди да се наложи да спре на станция за зареждане с водород. При към пет минути за напълване на резервоара това не лишава доста повече от това на транспортни средства с мотори с вътрешно горене.

Автопаркът Mirai, който в началото се състоеше от 50 автомобила, беше и ще бъде поредно уголемен до 200 седана с горивни кафези. Като устойчива алтернатива за подвижност без излъчвания, те не се употребяват единствено за совалки за събития, като тази година по време на Берлинале или Световните специфични олимпийски игри Берлин 2023 година, само че се употребяват и посредством приложението Uber, в случай че опцията „ Comfort-Electric “ е определена.

„ Водородните горивни кафези са основна технология за електрически транспортни средства с нулеви излъчвания и ще играят значима роля в комбинацията от софтуерни решения за задвижване за дейно и бързо стимулиране на декарбонизацията на превоза “, сподели Бени Ойен, изпълнителен шеф за пазарно развиване от Anglo American - „ Като водещ производител на платина, която даде опция за потреблението на горивните кафези, компанията поддържа капацитета на водородната стопанска система от ранен стадий и ще продължи интензивно да предизвиква нововъзникващата екосистема на водородния превоз в Германия и отвън нея. “
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР