С постановление на Окръжна прокуратура – Кърджали от днес по

...
С постановление на Окръжна прокуратура – Кърджали от днес по
Коментари Харесай

Отнеха шофьорската книжка на Местан

С разпореждане на Окръжна прокуратура – Кърджали от през днешния ден във връзка с Лютви Местан, притеглен като обвинен за закононарушение по превоза, вследствие на което е породена гибел, на съображение чл.69а, ал.1 от Наказателно-процесуалния кодекс, е наложена мярка за процесуална насила – краткотрайно лишаване на свидетелството му за ръководство на моторно транспортно средство, оповестиха от Апелативната прокуратура в Пловдив.
Припомняме, че водачът на ДОСТ Лютви Местан е упрекнат за причиняване на гибел по несъобразителност. Той е пуснат под парична гаранция от 10 хиляди лв.. Местан беше арестуван след тежка злополука на пътя за контролно-пропусквателен пункт " Маказа ", при която почина 6-месечно бебе, а неговите родители и по-голямо братче пострадаха.
Под наблюдението на Окръжна прокуратура -Кърджали е почнало следствие. Направен е оглед на мястото на произшествието, извършени са разпити на очевидци очевидци и са назначени са съдебномедицински експертизи, които да дадат умозаключение по отношение на аргументите за гибелта на 6-месечното дете, както и за типа на породените увреждания на здравето на родителите на умрялото бебе и неговия 9-годишен брат.
Разследването по делото продължава, следва събирането на гласни доказателства, огледи на моторните транспортни средства, които са конфискувани по делото като материални доказателства и назначение на правосъдна автотехническа експертиза.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР