С писмо до Централната избирателна комисия коалиция “ - Демократична

...
С писмо до Централната избирателна комисия коалиция “ - Демократична
Коментари Харесай

ПП - ДБ призова ЦИК да използва флаш паметта на машините срещу грешки в протоколите

С писмо до Централната изборна комисия коалиция “ - Демократична България ” прикани данните от флаш паметта на машините за гласоподаване да се употребяват за премахване на механически неточности в изборните протоколи. На “Информационно обслужване ” не е предоставено да употребяват данните от техническите записващи устройства (флаш паметите) за инспекция на данните от протоколите на секционните изборни комисии, оповестиха от пресцентъра на обединяването.

В писмото се акцентира, че духът на решението на Административен съд-София от 24 февруари, с което той откри, че утвърденият от ЦИК секционен протокол не дава отговор на условията на Изборния кодекс е разминаванията в данните на секционните комисии да се откриват оптимално рано, като се употребяват и електронните данни от машините.

ИТ специалистът и претендент за депутат от обединението Божидар Божанов съобщи: “Нелогично е наличните данни на флашките да не се употребяват за инспекция и премахване на неточности. Очакваме ЦИК да разпореди на “Информационно обслужване ” да употребява тези данни при компютърната обработка в РИК. ” 

Писмото е подписано от претендента за депутат Надежда Йорданова, която съобщи, че коалиция ПП-ДБ упорства ЦИК да провежда по-добра инспекция на данните при предаване на протоколите на секционните изборни комисии в районните изборни комисии.

“Резултатите в протоколите от преброяването на машинните бюлетини би трябвало да се сверяват с контролните данни във флаш паметите на машините още в РИК, а не дни по-късно при общественото им обявяване на интернет страницата на ЦИК ”, сподели Надежда Йорданова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР