С пълно единодушие делегатите на Четвъртото Национално събрание на ГЕРБ

...
С пълно единодушие делегатите на Четвъртото Национално събрание на ГЕРБ
Коментари Харесай

Преизбраха Бойко Борисов за лидер на ГЕРБ

С цялостно единогласие делегатите на Четвъртото Национално заседание на ГЕРБ преизбраха за собствен водач Бойко Борисов. Всички делегати са подкрепили единствената кандидатура за поста ръководител на партията - тази на Борисов.

На актуалните си постове като заместник-председатели на партията остават Цветан Цветанов, Йорданка Фандъкова и Димитър Николов.

Изпълнителната комисия на партията се резервира в съвсем неизменен състав. Единствено на мястото на правосъдния министър Цецка Цачева влиза депутатът от началник на здравната комисия в Народно събрание Даниела Дариткова.

Димитър Главчев пък оглави Контролната комисия на ГЕРБ. Очакваше се той да получи висок пост в управлението на партията, откакто на фона на редица кавги, свързани с опозицията в Народното събрание, подаде оставка като ръководител на 44-ото Народно събрание предходната седмица.

На партийния си конгрес ГЕРБ одобри декларация, в която се споделя, че партията по никакъв метод няма да се коалира и няма да ръководи при бъдещи избори с Българска социалистическа партия. ГЕРБ нееднократно е заявявал, че в никакъв случай не са били водени диалози за взаимно ръководство с Българска социалистическа партия, сходна коалиция е невъзможна, отсичат от ръководещата партия в документа.

"От трибуната на висшия ни политически конгрес заявяваме изрично, че не желаем да се коалираме с Българска социалистическа партия през днешния ден и в бъдеще, тъй като: имаме непреодолими разлики във визиите си за развиването на България; имаме разнообразни показа за политически морал и ценности; ние сме модерната европейска партия у нас, чийто глас се чува в Европа ", се споделя в декларацията.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че държавното управление би трябвало да изкара цялостния си мандат и упрекна опозицията и всички, които желаят предварителни избори по време на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, което е през първата половина на идната година, че това би раздрусало стабилността на страната, а също така ще коства и едни 50 млн. евро.

Също по този начин Борисов посочи, че в този момент е моментът с общи старания да се придвижи напред тематиката Западни Балкани, като по думите му "това устройва всички “.

Борисов приказва през съпартийците си най-много за опозицията и нейната „ злоба “ за стореното от ГЕРБ през годините и затвърди поръчките, че в никакъв случай няма да влязат в коалиция с левицата.

Затвърди също по този начин околните връзки с съдружния сътрудник "Обединени патриоти ", макар кавгите с „ Валери “.

„ Благодаря на съдружните сътрудници, разсейват всекидневно страховете, които се пробват да ни вменят. Трябва да се поддържаме с сътрудниците от Патриотичния фронт. Преди шест месеца различен с изключение на нас с патриотите нямаше кой да създадем държавно управление. Ако желаят (от опозицията, б.р.), да променяме Конституцията и на всеки шест месеца да вършим предварителни избори. Но да знаем, че едни предварителни избори костват 50 милиона. 50 милиона в този момент държавното управление отпусна за коледни надбавки на пенсионерите “, изясни водачът на ГЕРБ.

Той обърна особено внимание на митинга, който вървеше редом в центъра на столицата, с искане за оставката на кметицата Йорданка Фандъкова: „ 100-ина души от Българска социалистическа партия излези да избавят София. Какво ще й спасявате на София! Аз като станах кмет 50 детски градини бяха откраднали! Ние 90 нови направихме. Сега щяха да са 150 и в този момент нямаше да чакат деца. Последните 5-6 реда от нашия конгрес могат да отидат да създадат контрамитинг! “ „ Въобще да не им се притесняваш за София “, обърна се Борисов към Фандъкова. „ На Лъвов мост не можеше да се мине, на Телевизионната кула, „ Ситняково “, Красно село... За 6-7 години музеи, просвета... на фона на синьо-червената мъгла преди този момент “, уточни Борисов.

„ Иван Костов, който доста почитам, приказва сутринта „ Да, тогава банкрутираха предприятия “. Ама ние желаеме да забележим коя партия ги банкрутира и продаде на безценица. Що да не се почисти тоя преход, що да не се изговори? 26 банки са банкрутирали на кой конгрес – 41-ия, 42-ия, 43-ия...? Нас ни тричат за санирането. Хиляди блокове санирахме, а техното е хиляди предприятия откраднати. Лидерът казвал „ да “, а партията щяла да гласоподава „ срещу “. Що? “, попита Борисов.

„ Най-гадната дума в живота, която знам, това е „ злоба “. На тях им е гадно, когато хората или партията съумяват. Един Григор Димитров – и за него пуснаха гадна дума и то изтъкнат публицист ", сподели още министър председателят и водач на ГЕРБ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР