С особено удоволствие изпълнявам конституционните си правомощия да връча пагоните

...
С особено удоволствие изпълнявам конституционните си правомощия да връча пагоните
Коментари Харесай

Румен Радев: Звездите на пагоните не спасяват от презрението на подчинените

" С изключително наслаждение извършвам конституционните си пълномощия да връча пагоните на висши офицери ".
С тези думи президентът Румен Радев удостои с висши военни звания бригаден военачалник Красимир Кънев, полк. Стайко Прокопиев и полк. Здравко Пехливанов на тържествена гала в Гербовата зала на президентската институция.

Президентът Радев е уверен, че с помощта на професионализма и компетентността на военнослужещите ще се усъвършенства взаимоотношението сред другите административни звена в щаба на защитата.

" Сляпото смирение и покорно послушание могат и да донесат една звезда от горната страна на пагоните, само че не могат да спасят от презрението на подчинените и на българския народ ", съобщи Румен Радев.

Бригаден военачалник Красимир Кънев към този момент е с чин генерал-майор и е назначен за шеф на щаба на Военновъздушните сили. През 2007 година той бе пълководец е на българския контингент на интервенциите на КФОР в Косово. От 2017 година ген. Кънев бе шеф на дирекция " Стратегическо обмисляне " в Министерството на защитата.

Полковник Стайко Прокопиев е с интернационален опит като представител на МО. Днес той беше назначен на длъжността шеф " Стратегическо обмисляне " на МО и беше почетен със званието бригаден военачалник.

Полковник Здравко Пехливанов бе назначен длъжността заместник-директор на дирекция " Операции и обмисляне " в Международния боен секретариат на НАТО в Брюксел, Кралство Белгия. Той встъпва в служба от 1 януари 2019 година Полк. Пехливанов бе почетен с висше офицерско звание " бригаден военачалник ".

Това е извънредно виновна служба, на която би трябвало да се покажат високи качества - работа за ползите на Алианса и отбрана на българските ползи, посочи президентът.

Румен Радев пожела на генералите сили, воля и висок дух в осъществяване на отговорностите им. Той им желае да разширят спектъра от качествата си и да повдигнат престижа на висшите военновъздушни сили. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР