С осмото поколение Volkswagen Golf претърпя една от най-радикалните промени

...
С осмото поколение Volkswagen Golf претърпя една от най-радикалните промени
Коментари Харесай

Тествахме бензинов Golf, който харчи колкото дизелов

С осмото потомство Volkswagen Golf претърпя една от най-радикалните промени в своята дълга история. Ако до момента това беше автомобил за водачи, които не толерират модите и най-много не обичат огромни промени, то тези времена свършиха още с появяването на стандартната осма генерация. Екипът ни направи един от първите проби на Golf VIII, а в този момент пристигна ред и на новаторските " меки хибриди ". Това са коли с бензинов мотор и електромотор, който разрешава много фрапантно намаляване на разхода на гориво. Предлага се в три мощностни разновидността, като ние тествахме най-мощният - 1.5 eTSI със мощност от 150 к.с. Ето и усещанията ни.
Екстериор и интериор  Тествахме бензинов Golf, който харчи колкото дизелов

Новият Golf ясно сподели още с появяването си, че е направил огромна крачка в цифровата епоха. Въпреки че главните пропорции и характерности са непокътнати, в този момент конструкторите търсят внимание с нови, необикновени отличителни форми. Фаровете са " опънати " много встрани, решетката на радиатора е тясна съвсем като на електрическа кола, а логото в центъра е модифицирано. Що се отнася до интериора, то концепцията му съставлява същинска гражданска война. Вътре има единствено няколко механични бутона, а всичко останало е сензорно. По този метод вътрешното пространство наподобява минималистично и много футуристично.

 Тествахме бензинов Golf, който харчи колкото дизелов

Уредите на арматурното табло в този момент съставляват двойка огромни екрани, които са обърнати към лидера. Инструменталната група пред лидера несъмнено се е отървала от обичайните аналогови принадлежности и разчита извънредно на екрана, в главната версия с диагонал 8 инча, в по-високите версии с диагонал 10.25 инча. Подобна идея оферират и от Mercedes, само че инженерите на Volkswagen са отишли една стъпка по-напред. Контролът разчита главно на досег. Единствените бутони са центрирани към копчето за спешни светлини и са общо четири.
Хибриден силов тракт и ходови характерности  Тествахме бензинов Golf, който харчи колкото дизелов

И до момента в който при стандартния Golf VIII двигателната гама ни е добре позната, то в този момент под капака също има дребна гражданска война. Както към този момент споменахме тествахме версията 1.5 eTSI мек хибрид, оборудвана с четирицилиндров бензинов мотор, който е обвързван със седемстепенната DSG трансмисия с двоен съединител. Невзрачната писмен знак " e " отбелязва бордова ел. мрежа от 48 волта и стартер-генератор, който съхранява сила в батерия, ситуиран под седалката на предния пасажер. Под седалката на лидера пък е ситуиран преобразувателя на напрежението

На процедура това значи, че моторът започва и стопира по-плавно и бързо, по-еластичен и динамичен е, а разходът на гориво е доста по-нисък. Старт-стоп системата тук работи по изцяло непоказен метод и по наши калкулации икономисва към една десета от горивото. Освен това оказва помощ на мотора да работи безпроблемно, тъй че стартовете са доста по-плавни и в това време първичното забавяне при натискане на газта на практика е изчезнало.
 Тествахме бензинов Golf, който харчи колкото дизелов

Седемстепенният автоматик е доста добре комбиниран с мотора, превключва предавките гладко и без придръпване, като като че ли даже и тук хибридната технология оказва помощ за по-гладката работа. Единствено извънредно дребният скоростен лост, който не е механично обвързван с трансмисията не ни хареса, само че това несъмнено е въпрос на усет. И още нещо забавно. По време на шофиране моторът може да изключи половината цилиндри при ниско натоварване.

Това обаче го може и класическата версия на 1.5 TSI. Мекият хибрид обаче има опция да изключи и целия мотор по време на шофиране. И това електрониката го прави прави изненадващо постоянно, съвсем всякога, когато сваляте крайници си от газта. Инерцията е в действителност забележителна, а загубата на скорост е минимална. В такава обстановка бордовото съоръжение или, да вземем за пример, усилителят на спирачките се зарежда от другата батерия, а резултатът върху разхода в действителност е впечатляващ без това да се отразява на работата на помощните възли и елементи.
 Тествахме бензинов Golf, който харчи колкото дизелов

По наше мнение, спрямо класическия 1.5 TSI, неговата " мекохибридна " версия е с към 15% по-икономична. С други думи новият еTSI Golf е динамичен, задоволително мощен и в това време демонстрира много порядъчен разход на гориво, съпоставим с този на дизелов аналог. Средният разход, който регистрира ръб компютъра след тридневно шофиране и в градска, и в извънградска диря беше 5.4 литра на 100 километра.

Що се отнася до ръководството, то може да се смята за пример в този клас. Това се дължи на модифицираната платформа MQB, с помощта на която колата е малко по-дълга и по-ниска и има малко по-голямо междуосие. Окачването на еTSI e с адаптивни DCC амортисьори. С изключение на класическите режими на шофиране, те имат доста равнища на настройки и разликата сред тях е в действителност забележима.
 Тествахме бензинов Golf, който харчи колкото дизелов

Топ версията на шасито в композиция със седемнадесет инчови джанти работи отлично. Шасито всмуква неравностите доста добре даже по разрушените родни пътища. При гладки настилки eTSI,но в състезателен режим, може да предложи по-рязко и много прелестно шофиране. Той не се накренява прекомерно доста в завои, а системата XDS със прекъсване на вътрешното колело още повече му оказва помощ в пъргавината на планински пътища със завои.
Заключение и цена  Тествахме бензинов Golf, който харчи колкото дизелов

Осмото издание на немския бестселър носи доста промени. С новата интериорна идея би трябвало да се свикне и съгласно нас с малко повече типичен контроли, би била безусловно съвършена. Но със своите динамични характерности обаче eTSI съставлява един отличен стилен хечбек, който изцяло дава отговор на упованията.

Шасито е безвредно, комфортно и добре шумоизолирано, тъй че километрите зад кормилото му минават изцяло незабелязано. Мекият хибриден мотор 1.5 eTSI, който има отлични индикатори е не на последно място доста пестелив. А що се отнася до цената и по-конкретно дали е висока или ниска - преценете сами. Започва от 46 807 лв. с Данък добавена стойност, само че с доста богато базово съоръжение и автоматизирана DSG трансмисия.
 Тествахме бензинов Golf, който харчи колкото дизелов

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР