С операциите срещу руски шпионски мрежи в България свърза уволнението

...
С операциите срещу руски шпионски мрежи в България свърза уволнението
Коментари Харесай

Бившият шеф на ДАНС, също като Борисов, свърза уволнението си с руските шпиони

С интервенциите против съветски шпионски мрежи в България свърза уволнението си от поста ръководител на ДАНС досегашният началник на контраразузнаването Димитър Георгиев.
По обяд и да назначи на поста Пламен Томчев. Като претекстове за уволнението министър председателят Стефан Янев уточни уронване престижа на службата и политически претекстове в работата на Георгиев.
 Шефът на ДАНС ще бъде освободен, ето кой е наследникът му Шефът на ДАНС ще бъде освободен, ето кой е наследникът му
Министерски съвет взе решение за освобождение на ръководителя на Държавната организация „ Национална сигурност “ Димитър Георгие...
" Работил със със настоящия министър председател и при предния длъжностен кабинет на президента Радев. Единствената разлика от този момент е, че допуснахме неточности. Като това, че в последната година разкрихме мрежи на непознати разузнавания и по-специално последната шпионска мрежа, обвързвана с Русия ", съобщи Георгиев.
Първите данни, които служебният министър председател е изискал от ДАНС са свързани точно с последния шпионски скандал, разкри досегашният началник на контраразузнаването. Той обаче отхвърли да упрекна Янев за връзки с мрежата от военни, шпионирали за Русия. Георгиев отхвърли повече детайлности, тъй като има възбрана от прокуратурата.
Притеснително е, че сегашният вицепремиер Бойко Рашков му е лишен достъпа до класифицирана информация за три години. Изтекоха две и остава още една, а отнемането на позволява не е обжалвано, съобщи още уволненият началник на ДАНС.
Във вторник ДАНС е дала отчет на премиера Янев по вътрешната инспекция дали са подслушвани политици. Георгиев разгласи, че обвиняванията от страна на Атанас Атанасов са несъстоятелни, само че не отговори на въпроси дали политици са попадали в СРС-та на организацията около други разработки.
 Борисов: Махат шефа на ДАНС поради разкриването на шпионската мрежа на Русия Борисов: Махат шефа на ДАНС поради разкриването на шпионската мрежа на Русия
" Единствената причина за махането на шефа на ДАНС е разкриването на шпионската мрежа на Русия. Никога повече някой няма да си постави гла...
Георгиев недоумявал с какво е уронил престижа на ДАНС, откакто организацията е награждавана от партньорски служби и е позволено в контраразузнавателния Шенген. Благодаря на всички сътрудници, тъй като дълги години работихме дружно професионално. Чакам си указа ш ще си потегли с високо вдигната глава, съобщи Димитър Георгиев.
Работил съм с пет разнообразни държавни управления и до момента в който няма ми разкрития по шпионски мрежи нямаше проблем, отговори то, на обвиняванията, че е изпълнявал политически поръчки.
Припомняме, че някогашният министър председател с разкриването на съветска шпионска мрежа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР