С обвинителен акт на Районна прокуратура - Разград 29-годишна жена

...
С обвинителен акт на Районна прокуратура - Разград 29-годишна жена
Коментари Харесай

Хванаха измамница, разваляла черни магии за 1 000 лв

С обвинителен акт на Районна прокуратура - Разград 29-годишна жена е предадена на съд за машинация. М.А. била привлечена в качеството й на обвинена за това, че в изискванията на продължавано закононарушение, за да набави за себе си полза, възбудила и поддържала подвеждане в други жители, че има свръхестествени качества да скапва вълшебства, като по този метод предизвикала щета на същите. Това оповестиха от Апелативна прокуратура за Varna24.bg .

В началото на 2020 година младата жена решила, че може да си докарва лесни приходи като се възползва от тежките ориси на хората и се ориентирала към " повреждане “ на " черни вълшебства “ и " проклятия “. Създала облик пред хората, че има паранормални качества, и под псевдоним разгласила във вестник разгласи. В тях обвинената твърдяла, че била научно приета " пророчица-гадателка “, която можела да оказва помощ на хора в сложен стадий от живота им, като давала безвъзмездни съвещания. В обявата имало посочени и телефонни номера за връзка с нея.

Въпреки че обявите създавали усещане, че " услугите “ ще са безвъзмездни, то когато хора, изпаднали в невъзможност, почнали да се свързват с младата жена, тя влизала в роля и ги убеждавала, че имат направена магия или проклинание. За да бъдат развалени, М.А. твърдяла пред пострадалите, че било нужно да се заплащат разнообразни суми пари. Първоначално посочвала по-ниски такива - към 300-400 лв., а по-късно според от обществения статус и опциите на всяка от жертвите, тези суми се увеличавали и се случвало да превишат 1000 лв..

В интервала от 1 декември 2020 година до 13 юни 2022 година съумяла да вкара в подвеждане 12 души. Те били от разнообразни краища на България и всички търсели опция да оказват помощ на себе си, уверени, че имат направена магия или проклинание, което дефинира несгодите в животите им. М.А. поддържала в тях заблудата, че ще им помогне, и всеки един от потърпевшите самичък й изпращал разнообразни суми пари. Общият размер на нанесената материална щета бил 7710 лв..

Предстои делото против 29-годишната обвинена да бъде планувано за разглеждане във Районен съд - Разград. Ако бъде приета за отговорна, тя може да получи наказване " отнемане от независимост “ за период от една до шест години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР