С обичайни дитирамби, дълъг доклад, който заобикаля истинските въпроси, подписка,

...
С обичайни дитирамби, дълъг доклад, който заобикаля истинските въпроси, подписка,
Коментари Харесай

ЧЕРВЕНИ ВОЙНИ - Крум Зарков: Нинова се скри зад една подписка. Защо беше този финт и фарс?!

С нормални дитирамби, дълъг отчет, който заобикаля същинските въпроси, подписка, която циркулира полулегално сред делегатите - всичко това трябваше да успи делегатите на конгреса. Вчера желаех да изправя делегатите пред тяхната отговорност и себе си също по този начин. Това съобщи пред Би Ти Ви Крум Зарков, разяснявайки 50-ия конгрес на столетницата, извършен през вчерашния ден.

" Моята борба не беше против Корнелия Нинова. Тя самата съобщи своята оставка през ноември, през вчерашния ден я удостовери и внезапно се скри от " надпреварата ", добави той.

" Това, което се случи сред нас е това, което споделих още на 4 април след първата загуба. Казах: " Хора, това не е просто загуба. Нещо ужасно се случва - ужасно за нашата партия и нашите симпатизанти. И в случай че не реагираме като ужилени, спиралата е единствено надолу ", съобщи Зарков.
свързани новини11937преди 21 часа
Според него отдръпването на оставката на ще нанесе тежки разтърсвания на партията.

" Ролята - моята и на тези, които не бяха съгласни през вчерашния ден със протичащото се, е да канализираме силата, да не се предаваме, да не се отчайваме, да помогнем на партията да преминем и през това и по-късно да я стегнем и да я превърнем в огромна партия на България ", съобщи той.

Зарков означи още: " Признавам си, че бях сюрпризиран през вчерашния ден. С Корнелия сме работили дълго време. Но " смелостта " да се скрие зад подписка на делегати - просто не го чаках в действителност. Това демонстрира уязвимост. Защото за един политически водач най-важното, което има, е своята дума. И когато си декларирал нещо обществено - оставка, констатиране, директен избор - за какво беше този финт, фарс, гротеска?! Това ще донесе доста неприятен резултат - и за самата госпожа Нинова, и за Българска социалистическа партия. Съжалявам, че тя се скри зад тези 415 делегати ".

" Това, което се случи на изборите, не е по силата на избирателен резултат, а на политическа обстановка. Не може Българска социалистическа партия да остане четвърта, да ни изпревари Движение за права и свободи! Дълбоките проблеми на Българска социалистическа партия са личностни, политически и организационни ", съобщи той.

" Недобър знак беше фактът, че конгресът на Българска социалистическа партия се организира тъкмо по време на церемонията на президентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова. Винаги съм твърдял - социалистите всеобщо поддържат Радев и Йотова. Но и новото управление през последната президентска акция нападнаха брутално Радев ", съобщи Крум Зарков.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР