В ДАНС има хора, които работят за Русия и това

...
В ДАНС има хора, които работят за Русия и това
Коментари Харесай

Татяна Дончева с парещ коментар: Посещението на Кирил Петков в Турция беше смешка! Можем да се ориентираме към по-подготвени хора

В ДАНС има хора, които работят за Русия и това не е от в този момент. Някои са по-очертани, други – не толкоз. Струва ми се, че Гешев прекомерно доста разчита на това, че в случай че разпознава Прокуратурата като антируска конструкция ще се резервира на поста, само че аз не бих разчитала на това. Това разяснява в ефира на Българска национална телевизия Татяна Дончева, водач на " Движение 21 ".

Според нея кабинетът има упоритостите да постанова проамериканска политика.

Дончева направи разбор и на геополитическата конюнктура, в която се намираме сега.

„ Винаги огромните страни са се старали да внушат на по-малките, като нас, че изискуем васално държание и би трябвало да сме подчинени и наведени. Това проличава и от държанието на дипломат Митрофанова. Пита се нашето държавно управление къде се явява в ребуса с капиталовата компания, уличена във връзки с съветски олигарх. Беше ли нужна продажбата на единствената ни петролна рафинерия на Лукойл? “, пита се Дончева.

„ Смятам, че ние би трябвало да спрем да се самобичуваме за снишаването си. Ние сме дребна страна. Много е значимо да знаем къде и до по кое време да играем с друга страна. Сега, колкото са по-ожесточени връзките сред двете велики сили, толкоз повече ще ни употребяват за проява на мощ “, предизвести тя.

Според Дончева службите ни за сигурност не са на нужното равнище.

„ Българските служби до към 2005-2006 година съумяха да бъдат приети от западноевропейските служби за сигурен сътрудник. След това имаше един интервал след идването на Бойко Борисов, когато бяха освободени стотици чиновници на ДАНС и сложиха млади и неподготвени фрагменти. След това ДАНС в никакъв случай не стъпи към този момент на крайници. Това все в миналото ще гръмне, както стана в Сарафово. Ние можем да имитираме някакви процеси, само че тогава атентата го проверяваха непознатите служби. Службите в този момент са обезсърчителен източник на информация “, предизвести водачът на " Движение-21 ".

Тя дефинира като хумореска на това ръководство визитата на Кирил Петков в Турция. Що се отнася до службите у нас - те са пробити и измененията в тях са наложителни. Поне да оформят едно ядро. Но това не може да стане с шестаците от Библиотекарския институт, акцентира тя.

На въпрос по какъв начин се оправя държавното управление, госпожа Дончева уточни: „ Оценки няма да давам, не съм учителка. Драстичното сваляне на възрастовата граница на хората, занимаващи се с държавното ръководство крие големи опасности. Можем да се ориентираме към по-подготвени хора. Проблемът е, че на игрището няма играчи, а проблемите пред България са големи. Дойде времето да се запитаме какви енергийни източници имаме. Трябва да си създадем личния разбор какво да вършим в кратковременен проект ида го организираме “, прикани Дончева.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР