На въпросните срещи през февруари имаше много инвеститори. С всички

...
На въпросните срещи през февруари имаше много инвеститори. С всички
Коментари Харесай

Александър Николов разкри била ли е Херо Мустафа на подписването на меморандума с Джемкорп

На въпросните срещи през февруари имаше доста вложители. С всички тях ме работили по един и същи метод с концепцията да представим България такава, каквато е сега - с всичките позитиви и негативи. За страдание, войната в Украйна промени съществено картата за разпространяване на природен газ. Относно съответната компания " Джемкорп ". Първо - има сключване на капиталов меморандум, което ще рече планове. Второ - няма подписан документ единствено и категорично с Gemcorp ( " Джемкорп " ). Има и втора компания IP3 International ( " Ай Пи 3 Интернешънъл " ). Това съобщи пред Българска национална телевизия енергийният министър Александър Николов.

" Аз извънредно доста се веселя, че министър председателят окуражи инспекция от страна на ДАНС. Второ - двама разнообразни шефове ще бъдат с лицата си тук и ще сложат подписите си. " Джемкорп " даде достъп до всичките си документи, тъй че насърчавам безусловно всички да изкарат цялата информация нескрито. Име на съветски олигарх там няма ", съобщи още той.
свързани новини30108на 30.03.202239578на 02.04.2022
Николов означи, че в идващите седмици следва сключване на сходна договорка с израелската компания " Електрик корпорейшън ". " Не става въпрос за активи, акумулатори или сходни спекулации. Това са цялостни нелепости ", съобщи той.

Запитан каква е ролята на дипломат Херо Мустафа и дали тя е посредничила при подписването на меморандума в Съединени американски щати, той отговори: " Тя спомага за срещи, това не значи, че е медиатор или не. Никой не може да поставя етикети на хора, които имат положителни планове за България. Естествено, че представянето на една или друга компания от страна на сегашни някогашни или политически лица, е гаранция за бистрота на бизнеса. " Ай Пи 3 " за какво и по какъв начин избира да прави общи сдружения, остава прерогатив на корпорацията. Американското посолство сподели нещо, в което евентуално има техническа неточност, че на подписването на самия меморандум не е участвал представител на посолството на Съединени американски щати. Няма спор - в противен случай, с всички европейски, американски сътрудници се работи извънредно транспарантно ".

Николов съобщи, че се надява " Джемкорп " да не си отидат и да изпълнят уговорките си по меморандума.

Енергийният министър бе безапелационен, че новата власт не саботира КЕВР: " Относно цената на природния газ - предлагането идва от " Булгаргаз ", преглежда се от КЕВР и се предлага смяна, в случай че е нужна такава. На фона на война, извънредно покрай нас, би трябвало да се съблюдава някакъв естествен механизъм. За страдание цената я плащаме всички. За страдание ще е мъчно и би трябвало да бъдем безпределно откровени към всички. Няма по какъв начин това да няма и стопански резултат, който за жалост се заплаща от обществото ".

Николов означи, че цената на електрическата енергия също ще зависи значително от войната в Украйна.

На въпрос по какъв начин ще плащаме съветския газ - дали в рубли, той съобщи: " Има към този момент публично входирано искане за заплащане в рубли от съветския контрагент. Позицията на Европейски Съюз е, че сходно нещо няма по какъв начин да се случи. Третото нещо, което е значимо - договорните връзки, в които ясно е записан методът на заплащане. В обстановка по време на война спазването на правни връзки много е под въпрос. Все още не мога да кажа с задоволителна сигурност по какъв начин това ще се случи. Дали ще има механизъм, в който да се заплаща в евро и по-късно да се превалутира - т.е. изкуствено да се вдигне цената, следва да забележим ".
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР