С нетрадиционно скромен военен парад - Русия отбелязва 78г. от

...
С нетрадиционно скромен военен парад - Русия отбелязва 78г. от
Коментари Харесай

Русия отбелязва със скромен парад 9 май

С нетрадиционно непретенциозен боен церемониал - Русия отбелязва 78г. от успеха над нацизма във Великата отечествена война. Честванията в Москва минаха без обичайното авиошоу и с къса тирада на президента Владимир Путин.

В нея той за следващ път упрекна Запада в опит да унищожи страната и съобщи, че се гордее с бойците, участващи в бойните дейности в Украйна.

" Днес цивилизацията още веднъж се намира в решителен миг, против Русия още веднъж се води война, само че страната ще успее да подсигурява сигурността си “, съобщи съветският президент.

В тази връзка Путин означи също, че в Русия " няма вражески, враждебни страни нито на Запад, нито на Изток “. По думите му Русия, както и безспорното болшинство от хората на планетата, желае " да види бъдеще, което е спокойно, свободно и устойчиво “, съобщи bTV.

За парада дойдоха президентите на Беларус, Киргизстан, Казахстан и министър председателят на Армения.

21 съветски града пък церемониите бяха изцяло анулирани поради съображения за сигурността.

На този декор – този нощ Русия изстреля към 15 крилати ракети против Киев, които са били свалени от украинските системи за противовъздушна защита. Днес – в деня на Европа Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен идва в Киев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР