С неприемането на Истанбулската конвенция българите казаха: „Ние няма да

...
С неприемането на Истанбулската конвенция българите казаха: „Ние няма да
Коментари Харесай

Социолози: До юни Борисов трябва да даде нещо на нацията



С неприемането на Истанбулската спогодба българите споделиха: „ Ние няма да поносим Европа непременно “. Това сподели социологът Андрей Райчев в ефира на БТВ във връзка изявлението на премиера Борисов по настоящи политически тематики.

„ Участието на премиера мина в смешки и закачки, като цяло. Ние стигаме до края на връзките ни с Европейски Съюз. Водещо бе да се изкараме нещо, което не сме. Истанбулакста спогодба ни даде мотив да се изрепчим на света. Когато някой приказва жестоко на Европа това е протест против маргиналната позиция, в която сме се оказали “, това съобщи общественият антрополог Харалан Александров.

По думите му Борисов сега е в доста тежка позиция. „ Той би трябвало освен да балансира, а да съумее да обезпечи промяна на това общество. За да бъде харесван той би трябвало да препотвърди своята принадлежност към това общество. Тази дарба да съчетае две несъвместими позиции е особено за Борисов “, акцентира той.

„ До юни Борисов би трябвало да даде нещо на нацията. На масата на финала след европредседателството нагледно стоят две купи - Шенген и еврозона. Той ще би трябвало да избере. Той се мъчи да замазва. Цялото време до в този момент бе време на фалшификати. Нашето общество е доста по-консервативно, в сравнение с го знаем “, означи Райчев.

„ Друго, с което би трябвало да се оправи министър председателят е, че мненията на хората към този момент изпреварват обстоятелствата. Това е нов феномен, който не е изседван, случва се през обществените мрежи и е предизвикателство за политиците. На Борисов му се постанова да влезе в ролята на прелъстителя на нацията. Той успокоява и удържа напрежението “, сподели Александров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР