България се води страната с най-ниски доходи в клуба на

...
България се води страната с най-ниски доходи в клуба на
Коментари Харесай

Левон Хампарцумян: България е страната с най-ниски доходи в клуба на най-богатите в света

България се води страната с най-ниски приходи в клуба на най-богатите в света, тъй че чувството за беднотия е едно много субективно разбиране. Истинската беднотия в света е в страни от Третия свят, където хората в действителност претърпяват с няколко $ на месец.

Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ банкерът и финансист Левон Хампарцумян.

По думите му в този смисъл българите не са небогати, а чувството за беднотия и ниски приходи е нещо друго.
Статистиката демонстрира едни числа, които са официални – това, до което тя има достъп през каналите, които записват приходи и платени налози. Има обаче и един сив бранш на стопанската система, тъй че някой, който наподобява статистически на минималния предел на заплащането, в действителност получава повече и ние няма по какъв начин да знаем дали получава с 5% повече или с 500%.
Факт е, че се усилва разликата сред най-високо и най-ниско платените хора в България, сподели още Левон Хампарцумян. По думите му ключът към излизане от тази обстановка е да бъдат стимулирани хората, които са в работоспособна възраст и не учат и работят да стартират да работят, тъй като останалата част от българското общество носи тези хора на гърба си.

Според Хампарцумян в случай че не се случат някакви външни шокове и изключителни събития, упованията са равнищата на инфлация у нас да вървят към намаляване.

Целия диалог вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР