С настъпването на пролетта на пазара се появяват всякакви зелени

...
С настъпването на пролетта на пазара се появяват всякакви зелени
Коментари Харесай

Съвети за консервиране на спанак, лапад и киселец

С настъпването на пролетта на пазара се появяват всевъзможни зелени вкусни зеленчуци, които сме чакали цяла зима и от които нашият организъм има огромна потребност.

Колкото повече се затопля времето, толкоз повече пресни артикули можем да намерим по пазарите. Желателно е, когато ги има в свеж вид, да използваме тях, а за другото време от годината можем да си консервираме съвсем всички типове зеленчуци.

Има такива, чиято консервация не е изключително известна, а в действителност в нея няма нищо по-сложно и даже по-различно от консервирането на другите типове зеленчуци.

Киселецът, лападът и спанакът са доста потребни храни. Можете сполучливо да си ги консервирате за зимния интервал, без да се притеснявате, че тези вкусни зеленчуци ще изгубят от усета или от качествата си.

Единият от методите за консервиране на лапад, спанак и киселец е във фризер – измивате зеленчука добре, подсушавате го и по-късно го нарязвате, нареждате го в найлонови пликове или кофички и го прибирате на студено във фризера.

Може да го употребявате, когато решите – много необичайно звучи да хапваш лапад при минусови температури, за които е особено похапването на кисело зеле, да вземем за пример.

 Консервиран в буркани спанак Снимка: Иивинка

Има и още един метод за консервирането на тези зелени вкусотии. Без значение дали вършиме лапад, спанак или киселец, формулата е една и съща – резултатът също е отличен, както при горното предложение.

Измивате добре зеленчука. Завирате вода и слагате вътре зеленчука, след което изчаквате 2-3 минути и го вадите.

Оставяте го леко да изстине и го поставяте в бурканчета – затягате добре и ги стерилизирате по същия метод, по който се варят другите консерви.

Отново ще имате спанак, лапад и киселец за времето, когато те не се продават на пазара. Добре е всяка година да изразходвате тези торбички във фризера или бурканчетата и да си вършиме нови, когато се запролети.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР