С напредването на възрастта способността на тялото ви да абсорбира

...
С напредването на възрастта способността на тялото ви да абсорбира
Коментари Харесай

Осем признака, че имате дефицит на витамин В12

С напредването на възрастта способността на тялото ви да всмуква витамин В12 от храната се забавя. Най-големите рискови фактори, водещи до недостиг на витамин В12, са вегетарианската или веганската диета.

Въпреки че растителните диети нормално са цялостни с витамини и хранителни субстанции, съгласно учените те са лишени с В12, тъй като витаминът се среща естествено единствено в скотски артикули като месо, яйца, морски блага и млечни артикули.

Приемането на някои медикаменти като метформин (често предписван на хора с диабет вид 2 или синдром на поликистозните яйчници) също усилва вашите шансове да не получавате задоволително витамин В12.

Защо е толкоз значимо да получите задоволително B12? Този витамин е от решаващо значение за положителната мозъчна функционалност и поддържането на имунната ви система. В12 е значим за ДНК и алените кръвни кафези. Организмът ви не може да действа безпрепятствено без този витамин.

Как да разберете, че страдате от липсва на В12? Признаците са най-разнообразни, само че има няколко съществени индикатора, които могат да ви подскажат за казуса.

1. Отпадналост

Ако мусколите ви не получават задоволително О2 от алените кръвни кафези, ще се чувствате отпаднали.

 Осем признака, че имате недостиг на витамин В12

2. Странни чувства

Все едно електричество се движи от главата до крайниците ви. Други страдащи оповестяват за изтръпване и чувство за иглички. Тези странни болки са вследствие на увреждане на нервите, което се провокира от ниските равнища на О2 в клетките.

3. Слаба памет

Случва се да вземем за пример да си приберете ключовете в хладилника, или да забравяте имената на някой родственици. Понякога ниски равнища на В12 са отговорни за това.

4. Замайване

Едно турско изследване съпоставя пациенти, които имат световъртеж и други, изцяло здрави доброволци. Оказва се, че 40 % от замаяните пациенти са с ниски равнища на В12.

5. Бледа кожа

Ако вашият розов загар към този момент има жълт нюанс, може да е що поради ниски равнища на B12.

6. Гладък и червен език

Около половината от хората с тежък недостиг на В12 губят папилите - тези дребни точици на езиците си, изключително към краищата. Пациентите също се оплакват от изгаряне и мъка, изключително под езика.

 Осем признака, че имате недостиг на витамин В12

7. Проблеми със зрението

В рискови случаи неналичието на В12 може да повреди зрителния нерв или да запуши кръвоносните съдове в ретината, причинявайки замъглено виждане, двойно виждане, сензитивност към светлина и даже загуба на зрение.

8. Повишена тревога

Хората, страдащи от дефицит на витамин В12 са неспокойни и тревожни. Изпитват мощен дискомфорт от дреболии.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР