С напредването на фазата в Рим двубоите имат все по-голямо

...
С напредването на фазата в Рим двубоите имат все по-голямо
Коментари Харесай

Програмата в Рим: Зрелището Надал - Хуркач; Циципас; Рубльов и Медведев също на корта

С напредването на етапа в Рим дуелите имат все по-голямо значение, а още през днешния ден ще забележим нова порция значими и забавни мачове в програмата. Съботният ден предлага завършека на втория ден при мъжете и началото на третия кръг при дамите, а мачовете са такива, че няма да ви се желае да мърдате от тв приемника в почивни ден.

След трисетовата си победа над квалификанта Зизу Бергс, Рафаел Надал ще срещне състезател от напълно различен диаметър, а точно представителя на топ 10, Хуберт Хуркач. Полякът, който тази година, в Ещорил, завоюва първата купа на клей в кариерата си, в никакъв случай не е срещал Матадора до момента, а на нас ни следва да разберем дали мощните сервиси на международния номер 9 биха могли да спрат именития испанец в този стадий на кариерата му в 14:00 българско време.

Действащият първенец в италианската столица, Даниил Медведев, ще стартира акцията си през днешния ден. Въпреки здравословните му проблеми, появили се по време на четвъртфиналния си дуел против Иржи Лехечка, руснакът наподобява се е възстановил и е подготвен да играе за отбрана на купата си. Първият конкурент на международния номер 4 ще е младата вяра на английския тенис Джак Дрейпър, който в края на предишния сезон доближи до финала в София.

Шампионът от Мадрид, Андрей Рубльов, също ще е в деяние през днешния ден. Руснакът, който сътвори същински героизъм в испанската столица, детронирайки Карлос Алкарас и играейки болен на финала си против Феликс Оже-Алиасим, ще се изправи против американеца Маркос Гирон, а Холгер Руне ще премери сили с екзекутора на Джокович в Маями - Лука Нарди.

След шокиращата загуба от квалификанта Тиаго Монтейро, Стефанос Циципас, ще се опита да подсети на себе си за играта от Монте Карло и Барселона. Гъркът ще има нелеката задача да се изправи против един от тенисистите, намиращи се в оптимална форма в лицето на Ян Ленард Щруф, който напълно неотдавна завоюва дебютната си ATP купа.

При дамите Ига Швьонтек и Коко Гоф ще се опитат да продължат сполучливо акцията в Рим. Следващото предизвикателство пред полякинята е Юлия Путинцева, която в Мадрид бе на една точка от успеха над Елена Рибакина, а пред международната номер 3 - намиращата се в прогресираща форма Жаклин Кристиян. 

Бившата номер 2 Паула Бадоса ще се опита да затвърди обещаващата си форма и в идния си дуела против Дияна Шнайдер. 

Завръщащите се майки, Наоми Осака и Анджелик Кербер, също ще зарадват феновете с наличието си на корта, като против японката ще се изправи Дария Касаткина, а против германката - Аляксандра Саснович.

 Централен корт (начало 12:00)

1. Ига Швьонтек - Юлия Путинцева 

2. Хуберт Хуркач - Рафаел Надал (не преди 14:00 часа)

3. Джак Дрейпър - Даниил Медведев 

4. Коко Гоф - Жаклин Кристиян (не преди 20:00 часа)

5. Лука Нарди - Холгер Руне (не преди 21:00 часа)

Grand Stand Arena

1. Матео Арналди - Николас Джари 

2. Дария Касаткина - Наоми Осака (не преди 14:00 часа)

3. Линда Носкова - Кинуен Женг 

4. Сорана Кърстя - Маркета Водрушова 

5. Стефанос Циципас - Ян-Ленард Щруф (не преди 18:00 часа)

корт Пиетранджели

1. Паула Бадоса - Диана Шнайдер 

2. Жунчен Шанг - Стефано Наполитано 

3. Беатрис Хадад Мая - Мадисън Кийс 

4. Феликс Оже-Алиасим - Ботик ван де Зандшулп 

5. Маркос Гирон - Андрей Рубльов 

Корт 12

1. Алехандро Давидович Фокина - Хамад Меджедович 

2. Анджелик Кербер - Аляксандра Саснович 

3. Роберто Карбайес Баена - Алекс де Минор

4. Жауме Мунар - Камерън Нори 

Корт 1

1. Тиаго Сейбот Вилд - Томас Мартин Ечевери 

2. Томи Пол - Аслан Каратцев 

3. Артур Фис - Александре Мюлер 

Корт 2

1. Доминик Кьопфер - Франсис Тиафо 

2. Себастиан Баес - Душан Лайович 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР