С наднормено тегло или затлъстяване, децата могат да се изправят

...
С наднормено тегло или затлъстяване, децата могат да се изправят
Коментари Харесай

Диета за деца с наднормено тегло

С наднормено тегло или затлъстяване, децата могат да се изправят пред съществени опасности за здравето, даже и медицински положения, които в миналото са били следени единствено при възрастни, като хипертония, висок холестерол и диабет. Ако вашето дете е с наднормено тегло, то също може да страда от прочувствени и обществени проблеми, в допълнение към физическите проблеми. За това консултирайте се с лекара на детето ви или с регистриран диетолог, преди да измененията диетата му.

Храните, които би трябвало да се заобикалят.

Ако детето ви е с наднормено тегло или затлъстяване, не би трябвало да му се дават храни, съдържащи доста наситени мазнини и холестерол. Ограничаването на въглехидратите и сладки храни също може да помогне на детето ви да отслабнете. Учете детето си да избира здравословни храни, които не са с високо наличие на мазнини или захари и с ниско наличие на хранителни субстанции.

 Диета за деца с наднормено тегло

Избягвайте да готвите храна за детето си, която съдържа мастни меса, пълномасленото мляко и млечни артикули и високо-калорични храни с малко хранителна стойност. Ограничете или премахнете сладките газирани питиета, бонбони и нездравословни лакомства, както и картофен чипс, пържени картофи и други солени храни и закуски. Премахването на модифицирани храни и ястията от заведения за хранене за бързо хранене, също ще ви помогне при битката с килограмите.

Храните, които би трябвало да добавите

Осигурете на детето си храна и закуски, които са богати на плодове и зеленчуци. Вместо високо наличие на мазнини и сладки храни, закуската на вашето дете би трябвало да е многообразие от здравословни храни, като пълнозърнести храни и нискомаслени млечни артикули.

Осигурете на детето си храна и закуски през целия ден, които съдържат 6 до 11 порции пълнозърнести храни, от 3 до 5 порции зеленчуци, от 2 до 4 порции плодове, 2 до 3 порции с ниско наличие на мазнини млечни артикули, както и от 2 до 3 пъти на ден постно месо и фасул. Ниското наличие на мазнини, пълнозърнестия самун и зърнените храни, постно месо и месото без кожата на птиците са здравословен избор за вашето дете. Осигурете му най-малко два пъти седмичко потреблението на риба.

Затлъстяването е възходящ проблем при децата, изключително в последните години. Децата с наднормено тегло могат да страдат от разнообразни хронични здравни проблеми, като да вземем за пример висок холестерол, високо кръвно налягане, инсулинова устойчивост, диабет вид 2, заболяване на черния дроб и меланхолия. Деца с наднормено тегло или затлъстяване, постоянно са изправени пред обществена дискриминация и проблеми със самочувствието. Децатаобикновено стават от наднормено тегло или затлъстяване, заради същите аргументи като и възрастните, най-вече бедна диета, която е с високо наличие на мазнини и неналичието на физическа интензивност.

Заменете сладките питиета с щедро количество вода през целия ден, здравословната закуска е наложителна всеки ден, съхранявайте всички нездравословни храни и закуски на недостъпно за тях място в дома си. Храненето на масата, вместо, до момента в който гледате телевизия може също да се насърчи здравословното хранене.

Трябва да насърчите детето си да яде единствено през плануваните часове за хранене и закуски. Опаковайте здравословен обяд за детето си, в случай че менюто на учебния стол има прекомерно доста нездравословни артикули. Също по този начин, не ограничавайте цялостния банкет на калории, в случай че не сте педиатър или експерт диетолог не вие посъветвал да извършите това.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР