Късно в неделя генералният щаб на украинските въоръжени сили заяви,

...
Късно в неделя генералният щаб на украинските въоръжени сили заяви,
Коментари Харесай

Русия заяви, че е превзела две населени места в Украйна, шпионски балон е свален край Москва

Късно в неделя генералният щаб на украинските въоръжени сили съобщи, че украинските сили са отблъснали офанзива край село Иванивка, което се намира източно от град Купянск. А през вчерашния ден вечерта сподели, че украинските сили са отблъснали седем съветски офанзиви в бранша на Купянск.

Руските сили означиха " непълен триумф " в един от регионите на бранша на Купянск , като украинските сили " взимат ограничения за стабилизиране на обстановката и за попречване на нахлуване от страна на врага ", сподели още украинският общоприет щаб.

Руското Министерство на защитата заяви в понеделник посредством телеграмния си канал, че военните системи за противовъздушна защита на страната са свалили дребен шпионски балон в региона на Москва.

" На двадесет и седми май, към 21.00 ч. московско време, от системите за противовъздушна защита, дежурящи над територията на Московска област, беше погубен балон с дребни размери ", добави министерството.

Губернаторът на Московска област Андрей Воробьов заяви, че в понеделник вечерта над Балашиха край Москва е бил свален дрон.

В обява в обществената мрежа " Телеграм " той написа, че нощес към 21:00 ч. парчета от дрона паднали върху частен дом в Балашиха , прилежащ на столицата град, ситуиран източно от нея в Подмосковието.

Хората, които са били в дома, са невредими.

Въздушното придвижване над регионите североизточно от Москва краткотрайно беше пренасочено, съобщи ТАСС, като се базира на авиационните управляващи.

Ураинският президент Володимир Зеленски отпътува през днешния ден за Белгия, с цел да подпише двустранно съглашение за сигурност. По време на визитата си в Брюксел той ще посети военновъздушна база, където ще се срещне с инструктори, които образоват украински водачи на изтребители F-16. Белгия е поела ангажимент да даде на Киев F-16 като част от по-широка европейска коалиция, напомня Агенция Франс Прес, и се надява доставките да стартират тази година.

Украинският водач идва в Брюксел от Мадрид, където в понеделник подписа също съглашение за сигурност с испанския министър-председател Педро Санчес. Мадрид също по този начин даде обещание военна помощ на Киев в размер на 1 милиарда евро.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР