С наближаването на годишнината от началото на войната в Украйна,

...
С наближаването на годишнината от началото на войната в Украйна,
Коментари Харесай

Папата настоя за мирни преговори в Украйна

С наближаването на годишнината от началото на войната в Украйна, светът е в очакване на това, какво ще се случи и по какъв начин ще се развие спорът. Все повече апели се чуват за мирни договаряния и разговор. За това прикани и главата на Римокатолическата черква папа Франциск:

" Скъпи братя и сестри, вдругиден, на 24 февруари, ще се навърши една година от нахлуването в Украйна, от началото на тази неуместна и жестока война. Тъжна годишнина! Броят на починалите, ранените, бежанците и разселените, разрушенията, икономическите и обществените вреди приказват сами за себе си. Може ли Господ да елементарни толкоз доста закононарушения и толкоз доста принуждение? Той е Бог на мира. "

Франциск настоя за отговорност от страна на международните водачи:

" Нека да останем покрай измъчения украински народ, който продължава да страда. И дано се запитаме: направено ли е всичко допустимо, с цел да се спре войната? Призовавам тези, които имат власт в своите страни, да положат съответни старания за преустановяване на спора, за прекъсване на огъня и започване на мирни договаряния. Това, което е издигнато върху отломки, в никакъв случай няма да бъде същинска победа ".

От началото на войната на 24 февруари 2022 година При всяко свое послание Светият отец загатва украинския народ и упорства за мир. Франциск не признава съветския термин „ специфична военна интервенция “ и дефинира протичащото се в Украйна като закононарушение против човечеството.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР