С наближаването на декември равносметките около представянето на глобалната икономика

...
С наближаването на декември равносметките около представянето на глобалната икономика
Коментари Харесай

Кои ще бъдат най-добрите и най-лошите икономики през 2018-а?

С наближаването на декември равносметките към представянето на световната стопанска система за 2017 година към този момент са направени и специалистите към този момент предвиждат какво може да се чака през идната.

Тези от Intelligense Unit към Economist към този момент излязоха със своите упования за това кои ще бъдат най-бързо разрастващите се и най-зле представящите се стопански системи през идващите 12 месеца.

Редакционният шеф на организацията Робърт Уорд е разгласил в своя профил в Twitter 2 графики с по 20 страни в двете категории.

Според изчисленията на от Economist Intelligense Unit Индия твърдо ще остане пред предходния азиатски стопански колос - Китай във връзка с растежа. През 2018 година точно тя ще е регистрира максимален растеж на брутния вътрешен артикул (БВП) от близо 8 на 100.

След нея са Бутан и Етиопия, чийто напредък ще надвишава 7%. В топ 20 на най-бързо растящите стопански системи влизат единствено страни от Азия и Африка. Китай обаче остава надалеч след страни, като Мианмар и Джибути, с прогноза за растеж на Брутният вътрешен продукт малко под 6 на 100.

Our @TheEIU forecasts for the world's 20 fastest growing economies in 2018. #India fastest, 10 from sub-Saharan #Africa, 9 from Asia. #cotedivoire #vietnam #china and more... pic.twitter.com/zkfDYEEONg
— Robert Ward (@RobertAlanWard) November 21, 2017

От друга страна макар исторически високата инфлация и дълбоката финансова рецесия, в която се намира Венецуела, тя няма да е най-зле представящата се стопанска система през идната година. Експертите пресмятат, че това ще е Пуерто Рико. Очакванията са, че Брутният вътрешен продукт там ще се свие с 8 на 100.

Години наред присъединената към Съединени американски щати страна се пробва да пребори огромния си проблем с огромната емиграция и острият дефицит на хора в трудоспособна възраст.

Успоредно с това управляващите там не съумяха да се оправят с рекордния пулбичен дълг, като Пуерто Рико разгласи банкрут. В допълнение страната беше ударена от мощния вихър " Мария ", който взе живота на над 500 души.

Заедно с островната страна Венецуела и Екваториална Гвинея ще бъдат в топ 3 на най-бавно растящите. Сред 20-те страни в листата влизат още Италия, Катар, Саудитска Арабия и Япония, както и Англия.

Our @TheEIU forecasts for the world’s 20 slowest growing economies in 2018. #Venezuela to shrink yet again. #Saudi and some other oil producers sluggish. #Italy #UK among EU’s slowest. pic.twitter.com/rVX4Y4Onzm
— Robert Ward (@RobertAlanWard) November 21, 2017
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР