С музикално дефиле тази вечер испанският оркестър Ла Туна започна

...
С музикално дефиле тази вечер испанският оркестър Ла Туна започна
Коментари Харесай

Испанска музика и танци разгорещиха Плевен


С музикално дефиле довечера испанският оркестър " Ла Туна " стартира гостуването си в Плевен. Атрактивните реализатори огласиха централната част на града от драматично-кукления спектакъл до площад " Възраждане " и Градската градина, като бяха приветствани от плевенчани с екстаз и овации. Музикантите показаха дребна част от своя репертоар, който включва типичен произведения, испански фолклор и известни песни, осведоми Българска телеграфна агенция.

Изпълнителите бяха посрещнати по-рано през днешния ден от кмета на Плевен Георг Спартански, който акцентира, че културата, музиката и танца сближават хората и ги трансформират в другари. 

Гостуването на испанските музиканти в България е по самодейност на Мануел Агудо, който живее в Плевен и има собствен бизнес с текстил. Той бе безапелационен, че най-топлото посрещане за тях е в Плевен и тук се усещат измежду другари.  

" Ла Туна " е оркестърът на Университета в град Алкала де Енарес – родното място на Мигел Сервантес, и е част от нематериалното културно завещание на Испания. Началото му е сложено преди пет века, когато небогати студенти, наричани от локалното население " сописти " стартират да свирят в ханове и таверни за купичка чорба. 

В наши дни " Ла Туна " взе участие във всички събития, проведени от университета, както и в редица фестивали. Десетки градове са имали удоволствието да са домакини на концертите на оркестъра като по време на своите турнета музикантите печелят не едно влиятелно отличие.

Специално за жителите и гостите на Плевен " Ла Туна " ще изнесат концерт в парка на Регионалния исторически музей на следващия ден вечер от 20:00 часа. Входът е свободен.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР