С Македония ще предлагаме общ туристически продукт. Работна група между

...
С Македония ще предлагаме общ туристически продукт. Работна група между
Коментари Харесай

С Македония ще предлагаме общ туристически продукт

С Македония ще предлагаме общ туристически артикул. Работна група сред България и Македония да сътвори взаимен план, който да насърчи интереса на туристи от далечни пазари като Китай, Индия, Япония, Южна Корея, Съединени американски щати и други към района и да залегне в предстоящ общ балкански туристически маршрут. Групата ще предложи и съответни туристически обекти от двете страни, които да се включат в маршрута

Вчера министърът на туризма Николина Ангелкова на среща с македонския министър на стопанската система Крешник Бектеши разгласи, че Македония е доста значим туристически пазар и стратегически сътрудник за България. През 2017 година над 545 хиляди македонски туристи са посетили страната ни и този интерес не спада.

Министърът очерта смисъла на туризма като структуроопределящ фактор за българската стопанска система, който бе повдигнат от държавното управление в предпочитан бранш. Секторът е значим фактор за резистентен икономически прогрес, сподели тя и напомни, че през февруари тази година в София се организира среща на министрите на туризма от страните членки на Европейски Съюз под надпис „ Туризъм и стопански напредък “. Форумът от клас „ А “ е част от календара на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. На него бяха разисквани опциите за привличане на повече туристи към Балканите с трансгранични направления и услуги.

Министър Крешник Бектеши напълно поддържа концепцията и приветства предлагането на министър Ангелкова да се сътвори двустранна работна група с специалисти по маркетинг и интернационално съдействие, които да стартират работа незабавно. На среща през септември се чака те да показват примерна карта с обектите, както и видеоматериали за тях. Двете страни се сплотиха към концепцията да се изготви проект за общите дейности и през септември той да бъде подписан.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР