С литургия в катедралата Саграда Фамилия Барселона почита паметта на

...
С литургия в катедралата Саграда Фамилия Барселона почита паметта на
Коментари Харесай

В "Саграда фамилия" отслужиха литургия за жертвите на атаките в Испания

С литургия в катедралата " Саграда Фамилия " Барселона уважава паметта на жертвите на атентатите отпреди няколко дни.

Тя мина при засилени ограничения за сигурност, като да отдадат респект дойдоха крал Фелипе VI, брачната половинка му кралица Летисия и министър председателят Мариано Рахой. Присъстваха и кметовете на Барселона и Камбрилс, които бяха посрещнати с овации. На възпоменанието пристигнаха министър председателят и президентът на Австралия, които са единствените лица въпреки това.

Освен формалните лица, към 2000 души участваха на литургията.

Общинските управляващи в Барселона оповестиха, че за събота 26 август е планувано шествие, в което хората да осъдят насилието.

Междувременно продължава издирването на Юнес Абуякуб, който е главният обвинен за атентата на „ Ла Рамбла " в Барселона, при който бус се вряза в пешеходци и 13 души починаха.

Независимо от версията, че е умрял, към момента се търси и локален имам, за който се счита, че е радикализирал младежите, членове на терористичната клетка, за които излизат от ден на ден истории, свързани с това какъв брой положителни са били. Един от тях, да вземем за пример даже бил президент на класа си в учебното заведение в Рипой.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР