С лед последните избори и благодарение на нашите 4-годишни усилия

...
С лед последните избори и благодарение на нашите 4-годишни усилия
Коментари Харесай

Нинова пред актива на БСП в София: БСП единствена има ясен, стабилен и конкретен план за управление на страната

С лед последните избори и с помощта на нашите 4-годишни старания смяната стартира. Но тя би трябвало да продължи. Днес си слагаме втора цел - да довършим смяната, да доразградим този модел, само че и да предложим различен, съответен, явен, обективен. Да бъдем алтернативата, с изключение на опозицията на модела.

Наша обичайната политика е обществената. Наша първостепенна грижа е битката с бедността и неравенствата. Има две групи българи, най-засегнати от този проблем. Това са възрастните хора и младите фамилии с деца. Знаем ден по ден, крачка по крачка какво да създадем. Започваме с преизчисляването на пенсиите, Закона за възрастните хора, понижаване на Данък добавена стойност на медикаментите, специфични грижи към възрастното потомство - това е първият ни приоритет.

Младите фамилии и децата - също най-засегнати от рецесията. Необлагаем най-малко за млади фамилии с деца, които са работили и са се осигурявали от 500 лева за всяко дете. Безплатни детски градини и ясли, безвъзмездни учебници за учебните заведения, безвъзмездни медикаменти за децата до 14 години. Помощ за раждане на дете от 10 минимални заплати - това са 6 500 лева през днешния ден, в случай че тя се повиши, ще се повишат и те. Това също е за родители, които са работили и са се осигурявали.

Най-големият проблем пред нас като българи е демографската злополука. Каквото и да създадем - прелестни пътища да построим, прелестни учебни заведения да изградим, прелестни лечебни заведения да създадем - народ няма ли, няма никакъв смисъл. Политиката към младите и към възрастното потомство е политика против демографския срив в България.

Друго доста значимо нещо, с цел да има народ, да е здрав и да работи, е промяната в опазването на здравето. Всичко ще създадем по силите си лечебните заведения да не са търговски сдружения. Сложна и тежка борба е това против сериозен конкурент. Но нищо друго не може да промени опазването на здравето, в случай че не бръкнем в същността на модела, а той е - лечебните заведения да не са търговски сдружения и здравето да не е търговия.

Другото най-важно за нас, с цел да се развива нашият народ, е образованието. Без обучение, хора, нямаме прогрес. Имаме цялостна стратегия за образованието. Но за нас едно от най-важните неща е - един учебник за един клас за цялата страна по един предмет и той да се написа от страната, а не от частни колективи. Но и в тези учебници да написа истината - за българската история, за българската просвета, за българските създатели и класици, за българските обичаи, полезности и духовности.

И на единствено още един акцент ще се спра от програмата. Защото, с цел да има здрава и образована нация, с цел да има развита стопанска система, с цел да има битка с демографията, можем да имаме още едно нещо. Българската земя да храни българския народ. Имаме прелестна природа и прелестна земя, която може да отглежда българско мляко, месо, плодове и зеленчуци, а да не ядем 80% импорт. Специална стратегия и грижи имаме за различен вид земеделия - обърнато към дребния производител, обърнато към българските артикули и към това - българският производител да може да си излага стоката на пазара, да печели от труда си, а потребителите да не купуват скъпо. След броени дни е Празникът на черешите, един образец да ви дам, и разговаряйки и подготвяйки се, разбираме следното - в този миг черешите в Кюстендил се купуват за 80 стотинки от хората, които са си оставили труда и ръцете на полето и в градината. А за какъв брой се продават в София? За 8 лв.. Разликата отива в прекупвачи, които не са си мръднали пръста да произведат това нещо. А нашите пари, от джоба на потребителя, отиват отново там - за хора, които не са произвели нищо. Коренна смяна би трябвало и в земеделската политика.

Разбира се, за всеки един от секторите имаме своята визия по какъв начин да стане.

Вчера се върнахме от Северозапада, където събрахме Плевен, Враца, Видин, Ловеч и Монтана - най-изоставащия район в Европа. Само целенасочена политика към тези райони може да ги съживи и да върне хората там - да се обработва земята, да има произвеждане, да има млади, да има учебни заведения и детски градини.

Пари в страната има, само че е значимо по какъв начин се разходват. За нас приоритет са хората.

Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> --> Социологическо изследване: - Кой, съгласно Вас, е най огромният проблем на българите – незнанието или незаинтересоваността? - Не знам, а и изобщо не ме интересува. Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниСпоред министерството на опазването на здравето не са изпълнени обикновени процедури и нормативни актовеПредстои способените органи да кажат дали има лекарска неточност и каква е повода за гибелта, показват оттамГолемият гръцки туроператор „ Музенидис травъл “ разгласи, че стопира работаКаква е повода за недоволствотоКакво сподели той по отношение на следствието против негоВътрешният министър съобщи, че има избирателен напън за кого да гласоподават жители. Какво разяснява Стефан СабрутевТова, което съм знаел, съм го споделил пред проверяващите органи, разяснява Йордан РогачевПреди това той е лежал в пандиза за друго обезчестяване, само че е бил освободен предсрочноКакво заяви представителят на немския канцлер Ангела МеркелЧесто обредите и традициите на тези два празника се преплитатЦялата гама на новия модел е електрифицирана, а стартовата цена у нас стартира от 88 200 лева с Данък добавена стойност за модификацията С 200.Ако обичате риба и желаете да я похапвате по-често, ето няколко съветаАтмосферното налягане едва ще се намали, само че ще остане по-високо от междинното за месец юниОбщият брой на доказаните случаи на ковид в България е към този момент 421 339Часове по-рано испанското правораздаване позволи изгонването му в САЩВ клипа Поли споделя на първородния си наследник Даниел, да целуне към този момент наедрялото ѝ от бременността коремчеОт мрежата Масажирайте тези 5 точки
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР