С изчерпването на двата мандата вече официално сме в политическа

...
С изчерпването на двата мандата вече официално сме в политическа
Коментари Харесай

Христо Иванов: Въпросът не е да искаме мандат все едно искаме вафла

С изчерпването на двата мандата към този момент публично сме в политическа рецесия. Това сподели в Народното събрание ръководителят на ПГ на „ Демократична България “ и съпредседател на обединението Христо Иванов по отношение на втория мандат от страна на “Има подобен народ”.

Той напомни поръчката на „ Демократична България “ за поддръжка, в случай че бъде потърсена поддръжка за сформиране на държавно управление, само че без да отстъпва от програмните си цели.

„ Нека забележим поръчките на политическите сили на консултациите при президента. Въпросът не е да желаеме мандат все едно желаеме вафла. Въпросът е да се направи доста трезва оценка за опциите да се образува работещо болшинство в този парламент”, сподели още Иванов.

По думите му при обрисувалите се ясни разграничителни линии и общото гласоподаване на ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи се вижда, че е мъчно да се излъчва болшинство за същински промени. Иванов добави, че освен това състояние може би е добре трите партии да се явят пред гласоподавателя и да обяснят това си държание.

„ ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи през днешния ден неодобряваха работата на Народното събрание и провалиха опцията да се одобри смяна на изборните правила. Хората чакаха да свършим най-малко това “, разяснява още Христо Иванов.

По думите му гласуването в зала през днешния ден, при което съвещанието на Народно събрание бе провалено, демонстрира ясната физиономия на политическите сили.

„ Същите обединения гласоподаваха и в отбрана на Гешев”, напомни Христо Иванов обстановката от предходната седмица, когато партиите на статуквото се сплотиха при разглеждането на въпроса по кое време и по какъв метод основният прокурор да бъде изслушван от Народното събрание.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР